mszp.hu | Belföld | roma tagozat közlemény bíróság
2014. április 25. 15:24

Határolódjon el a bírói testület dr. Mucsi Erika bírónő szavaitól!

Felháborítónak, veszélyesnek és még bírói magánvéleményként is megkérdőjelezhetőnek tartja az MSZP Roma Tagozata azt, amit a Gyulai Törvényszéken dr. Mucsi Erika bírónő a Szebb Jövőért Egyesület feloszlatásáért indított perben az indítványt elutasító döntésének indoklásban megfogalmazott.

E verdikt szerint ugyanis a „»cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos munkakerülő életforma, a magántulajdont, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői”.

Az MSZP Roma Tagozata felháborítónak tartja, hogy ez a bírói döntés a roma társadalom és a bűnözés között „átfedéseket” lát, amelyek „alapot adnak az anomáliák »cigánybűnözésként« való megfogalmazására.”

Az MSZP Roma Tagozata felszólítja a magyar bírói testületet, hogy határolódjon el dr. Mucsi Erika bírónő állásfoglalásától. A Roma Tagozat bízik a független magyar bíróság bölcsességben, így abban, hogy meg lehet védeni a magyar állampolgárokat az egyenruhában, menetoszlopban, katonai vezényszóra masírozó, félelmet keltő félkatonai szervezetektől.

Balogh Artúr
az MSZP Roma Tagozat elnöke