mszp.hu | Belföld
2020. május 28. 16:12

Havi négyszázezer fixszel, az ember könnyen viccel(ne).

Havi négyszázezer fixszel, az ember könnyen viccel(ne).
Ha 400.000 Ft a magyar átlagkereset, akkor ennyit visz haza egy átlagos melós?

Természetesen nem, ez csak egy rosszízű vicc! Akkor hogyan jön ki a matek? A szokásos bűvészkedéssel, ugyanis arról van szó, hogy a legjobban kereső kevesek a többszörösét viszik haza annak, amit az átlagos dolgozók milliói és emiatt magasabb lesz az átlag. És még egy turpisság: nem minden dolgozó adatait veszi figyelembe a statisztikai hivatal.

A kisvállalkozásokban foglalkoztatott munkavállalók bére ebbe nem számít bele, pedig ebben a szektorban nemhogy 400.000, de jó, ha 200.000 összejön.

Mindeközben pedig az Orbán-kormány szándékai 2021-re a költségvetés benyújtásával világossá váltak: a magyar dolgozók jogfosztása, kiszolgáltatottá tétele új fokozatra kapcsol és a szakszervezetek teljes kifosztása is napirendre kerül.

Semjén Zsolt kedden éjjel benyújtotta a veszélyhelyzet megszűnéséről szóló törvényjavaslatot. Emellett azonban benyújtott egy másik, "A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről" névre hallgató törvényjavaslatot is.

A megosztott fotókon ennek a 247 oldalas gyalázatnak a kivonata látható.

Ezért mondjuk azt, hogy a Fidesz új költségvetésével,törvényeivel a 2021-es esztendő Magyarország cserbenhagyásának az éve lesz!

Uram irgalmazz a magyar munkavállalóknak!

Kapcsolódó párttagok