Hazudik a Fidesz a foglalkoztatásról

Orbán Viktor és a Fidesz lassan már a szomszéd néni kutyáját szívességből sétáltató kissrácokat is beszámíttatja a foglalkoztatási statisztikába, de a valódi munkahelyekre váró emberek pontosan tudják, hogy hazudik, amikor javuló foglalkoztatottságról beszél. Ha a költségvetés terhére éhbérért foglalkoztatott közmunkásokat és a közel 500 ezer külföldi munkavállalót kivonjuk, akkor kiderül, hogy Magyarországon ma kevesebben és kevesebbet érő pénzért dolgoznak, mint 4 éve.

Orbán Viktor a valódi, adófizető munkahelyteremtésben is csődöt mondott, mert a kormánya még a közszférában sem volt képes a létszámot megtartani, a versenyszférában pedig tömeges elbocsátásokra került sor a kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája miatt.
 
A beígért egymillió új, adófizető munkahelyből semmi sem lett, csak a fideszes családtagok és barátaik gyarapodtak jól fizető állásokkal, trafikokkal vagy a helyi gazdáktól elvett földekkel. Az egyszerű emberek pedig a közmunka vagy a külföldi munka között választhatnak.
 
Orbán Viktor közmunkával és hazug statisztikával felfújt foglalkoztatási lufija április 6-án ki fog durranni. A Mesterházy-kormány kiszámíthatóságra és a terhek csökkentésére épülő gazdaságpolitikája új, tisztességes béreket biztosító munkahelyeket fog teremteni, hogy minden családban legyen legalább egy kereső és a dolgozói szegénység is visszaszoruljon.
 
Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke
az MSZP alelnöke