Belföld | Városliget közlemény hamisítás múzeum
2013. december 20. 14:40

Hazudik és hamisít a múzeumi negyed miniszteri biztosa

Rendkívül szánalmas módját választotta a Városligetbe tervezett múzeumi negyed melletti kampánynak Baán László, amikor nyilatkozatában meghamisította kedden kiadott közleményemet. A fővárosnak kifejezetten káros beruházást felügyelő miniszteri biztos a közleményből önkényesen kiollózott és egymás mellé illesztett mondatrészeket, hogy azok tartalma épp az ellenkezője legyen az eredetinek.

Baán László nyilvánvalóan azt is tudja, hogy a választások előtt már nem lehet népszavazást kezdeményezni, ezért választottuk az aláírásgyűjtést tiltakozásunk eszközéül. A tavaszi választás azonban tekinthető népszavazásnak is: a budapestiek szavazatukkal eldöntik majd, mit gondolnak a főváros legkedveltebb közparkjának tönkretételétől.

Megismétlem, hogy a fideszes miniszteri biztos is megértse: mi, budapesti demokraták nem támogatjuk, hogy monumentális épületekkel tönkretegyék a Városligetet. A mi álláspontunk szerint a tervezett múzeumi negyedet nem a Városligetben, hanem Budapest valamely más, használaton kívüli területén, például a Nyugati pályaudvar mellett kell megépíteni.

A tudatos hazudozásért és közleményem meghamisításáért azonnali bocsánatkérést követelek Baán Lászlótól!

Horváth Csaba,
fővárosi frakcióvezető, MSZP