mszp.hu | Belföld | Agrárgazdaság
2019. április 18. 14:18

Hazug EU-ellenes kampánnyal riogatja a kormány a magyar gazdákat

Miközben a kormányzat a vidéket járva azt az álhírt terjeszti, hogy a migránsok miatt nem lesz elég uniós forrás, az Európa Parlamentben csak a Fidesz képviselői nem szavazták meg, hogy ne csökkenjen az agrárium támogatási kerete - monta Ujhelyi István szarvasi fórumán.
Délelőtti piknikezős hangulatú utcafórumot tartott Szarvason Ujhelyi István. Az MSZP EP-képviselője a május 26-i EP választás tétjének azt nevezte, ki fogunk-e sodródni az Európai Unióból, ahogy azt Orbán Viktor szeretné. “Ez a kis ország itt az ütközőzónában, Kelet és Nyugat között, a Balkán és az Európai Unió között, mit tudna egymagában tenni? Hogyan tudna biztonságot jövőt, stabilitást, bármilyen fejlődést biztosítani a következő generációk számára az Európai Unión kívül?” tette fel a kérdést hallgatóságának. Ukrajna és Szerbia intő példáját hozta fel: “láthatjuk, mennyi mindentől esnék el mi is, ha nem lennék az Európai Unió védernyője alatt.” 
 
 
Emlékeztetett arra, csak Békés megyébe közel 400 milliárd forintnyi európai uniós fejlesztés valósult meg. Azt fűzte hozzá, arról érdemes vitatkozni, jól használtak- e fel ezeket a támogatásokat, az viszont tény, hogy a belga, német, francia adófizetőknak köszönhetően érkeztek és beépültek ezek a források Magyarországon. Ezt is kockáztatja Orbán Viktor a politikájával - jelentette ki. Ahelyett hogy okosan, ésszel, megegyezésre törekedve harcolna, buta, folyamatosan konfrontálódó háborút folytat az Európai Unióval szemben. Pedig ezekben a hónapokban fog eldőlni, melyek lesznek a következő hétéves költségvetési ciklus prioritásai, hogy Magyarországra mennyi pénz érkezhet.  “Eközben Orbán mit csinál, az Európai Unió ellen hangolja a magyarokat, ahelyett hogy a tárgyalóasztalnál ülne és a magyar vidék uniós támogatásért küzdene” - állapította meg. 
 
 
Ujhelyi közölte azt is, tudomásuk van arról Békés megyében a kormányzat és és Magosz emberei járják a falvakat azzal a hazugsággal riogatva, hogy a migránsok miatt nem kap majd elég uniós fejlesztési forrásokat az agrárium. Az igazság ezzel szemben az, hogy néhány hete az Európai Parlamentben éppen az európai szocialisták küzdöttek meg azért, hogy az agrárium, a magyar gazdák ugyanannyi forráshoz jussanak a jövőben is, mint eddig. Egy képviselőcsoport szavazott csak ellene: a fideszesek.