mszp.hu | Belföld
2021. március 12. 13:09

Hazug propaganda helyett felelős tájékoztatást! – Mennyien kaphatnak oltást húsvétig?

Orbán Viktor, Kossuth Rádió, február 19. „...húsvétkor közel leszünk ahhoz, sőt az be fog következni, hogy akik ma regisztráltak, vagy máig regisztráltak, azokat mind be is tudjuk oltani.”

Orbán Viktor, Kossuth Rádió, február 26.

„...most van körülbelül 2,5 millió, 2 millió 600 ezer regisztráltunk, és ma átnéztük az oltási terv teljesülését, és azt tudom mondani, hogy húsvétra az összes regisztrált meg fogja kapni legalább az első oltását.”

György István, az országos oltási munkacsoport vezetője, az operatív törzs sajtótájékoztatóján, március 2.

A cél, hogy húsvét tájára - a húsvéti ünnepnapokat figyelembe véve április 11-ikére - lehetőleg minden regisztrált megkapja az első oltást, a lakosság minél szélesebb rétege szerezzen védettséget.

Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője, Kossuth Rádió, március 10.

„Április elejéig igyekszünk majd tulajdonképpen 2 millió embert védőoltásban részesíteni.”

Gulyás Gergely, kormányinfó március 11.

„...úgy látjuk most, hogy az idősek beoltására húsvétig sor kerülhet, attól függően, hogy milyen, mennyien regisztrálnak még, a 65 vagy a 60 fölötti korosztályt húsvétig be tudjuk oltani.”

Mindezekre tekintettel kérdezzük a kormánytól, hogy melyik állítás igaz? Ki tévesztette meg a lakosságot? Mi az oka a kitűzött célok csökkenésének? Mivel közel egy hónap van még április 11-éig, ezért számítani kell további változásra, vagy most már a felelőtlen nagyotmondást félretéve sikerült reális célokat kijelölni?

MSZP

Mi a terv, Viktor?