mszp.hu | Belföld
2020. január 20. 12:04

Hazugságpropagandára van pénz, az egészségügyre nincs

Hazugságpropagandára van pénz, az egészségügyre nincs
A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint az egészségügynek mintegy 500 milliárd forintra lenne szüksége ahhoz, hogy a béreket és a kórházi hiányokat rendezni lehessen. Ez hatalmas összegnek tűnik, de a pénz megvan rá. Azaz meglenne, ha az Orbán-kormány korrupciója miatt nem kellene 500 milliárdos büntetést fizetnünk az uniós pénzek szabálytalan felhasználása miatt.
Azonban még ennek ellenére is elő tudná teremteni a szükséges pénzt a Fidesz, ha fontos lenne neki az egészségügy, hiszen képes volt 133 milliárdot elkölteni csak a propagandára. Emellett még rengeteg pénz maradna az egészségügyre, ha nem olyan felesleges luxusberuházások élveznének elsőbbséget, mint a kormányzati magánrepülő, a 82 milliárdos luxusautó beszerzés vagy Orbán Viktor budai költözése.
 
A Fidesz korrupciója és urizálása az egészségügy rovására már emberéletekben mérhető. Orbán hatalomra jutása óta közel 300 ezer magyar halt meg megelőzhető vagy kezelhető betegségben amiatt, mert nem hajlandó megfelelően finanszírozni az egészségügyet.
 
Az MSZP egyetért a Magyar Orvosi Kamara elnökével, az orvosi eszközök modernizálására van szükség, a kórházi adósságokat és az egészségügyi dolgozók bérének a rendezését pedig minél gyorsabban forrásbevonással kell megoldani.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok