Helyi népszavazás döntsön a Római-parti gátról!

Helyi népszavazás döntsön a Római-parti gátról!
Az MSZP szerint a Fővárosi Közgyűlésnek helyi népszavazást kellene kiírnia a Római-parti gát építéséről.
 Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Tarlós István főpolgármester gyáva megkérdezni az óbudaiakat, hogy hol épüljön meg a gát.
 
Kiemelte, a városvezetés nem hajlandó meghallgatni azokat a szakértőket sem, akik ellentmondó véleményt fogalmaznak meg.
 
Horváth Csaba szerint a főpolgármester azért is gyáva, mert nem jár el a hármas metró teljes körű felújítása és akadálymentesítése érdekében. A szocialista politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a jelenlegi tervek nem tartalmazzák a Dózsa György úti megálló teljes akadálymentesítését.
 
Az MSZP budapesti politikusa azért is gyávának nevezte Tarlós Istvánt, mert még mindig nem váltotta le Dabóczi Kálmánt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetőjét, aki szerinte az utóbbi időben alkalmatlan módon irányította ez elektronikus jegyrendszer bevezetését.
 
Szaniszló Sándor, a szocialisták másik fővárosi képviselője szólt arról, hogy Budapesten kétévente a Velencei-tó vízmennyiségének megfelelő tiszta ivóvíz szivárog el az évenkénti mintegy 900 csőtörésben. Az ellenzéki politikus szerint ennek hátterében az állhat, hogy a vízműveknek a rezsicsökkentés miatt nem maradt elég forrásuk a karbantartásra, jelenleg pedig már mintegy 350 kilométer hosszúságban kellene sürgősen vízvezetéket cserélni, amire nincs fedezet.

Kapcsolódó párttagok