mszp.hu | Belföld | Putyin 1956 Hende Csaba emlékmű
2015. február 17. 12:20

Hende Csaba miatt sérti meg 1956 mártírjainak emlékét Putyin?

Vlagyimir Putyin orosz elnök ma olyan emlékművet koszorúz meg magyarországi programja során, amely felirata szerint azoknak a szovjet katonáknak állít emléket, akik „az 56-os ellenforradalom során életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”.

Hende Csaba honvédelmi miniszter korábban a parlamentben ígéretet tett arra, hogy az alaptörvényt sértő szövegű feliratot megváltoztatják arra, hogy: „Az 1956. évi események során elesett szovjet katonák emlékére”.

Hende Csaba nem tartotta be ígéretét, nem végezte el a munkáját, esetleg nem is állt szándékában az alaptörvény ellenes, az 56-os forradalmat ellenforradalomnak nevező szöveg megváltoztatása. Így állt most elő az a helyzet, hogy az 56-os forradalom mártírjainak emlékét súlyosan sértő eseményre kerül sor ma Budapesten.

Hende Csaba sokadszorra is bizonyította, hogy nem szavahihető ember, és alkalmatlan a honvédelmi miniszteri poszt betöltésére. Egyben az is világosan kiderült, hogy az egykor kommunista ellenes retorikát folytató kormánytagok, gazdasági érdekből és gyávaságból feltétel nélkül kiszolgálják Putyin és antidemokratikus rendszerének érdekeit.

dr. Nemény András
MSZP Vas megyei elnök