Hende Csaba számoljon el bevételeivel és költségtérítésével!

Felszólítjuk Hende Csabát, hogy 48 órán belül tisztázza: bérbe adta-e az elmúlt években a szombathelyi házát, s ha igen, akkor az ebből származó bevételét miért nem tartalmazza a vagyonnyilatkozata!

Hende Csaba évek óta azt a látszatot kelti, hogy Szombathelyen él, és csak kormányzati tevékenysége szólítja el őt Budapestre. A valóság azonban az, hogy Hende Csaba nem Szombathelyen, hanem Budán, a III. kerület egyik leggazdagabb részén, luxuskörülmények között él.
 
Szombathelyiek szerint Hende az elmúlt években bérbe adta házát. Ugyanakkor a miniszter vagyonnyilatkozataiban nincsenek feltüntetve a bérleti díjból származó bevételek. Hende Csabának magyarázatot kell adnia: bérbe adta-e a házát, és ha igen, akkor a vagyonnyilatkozata ezt miért nem tartalmazza?
 
Amennyiben Hende Csaba 48 órán belül nem nyilatkozik, vagy nem javítja ki vagyonnyilatkozatát, az MSZP Szombathelyi Szervezete a Parlament illetékes bizottságához fordul, hogy indítsanak Hende ellen vizsgálatot.
 
Azon túl, hogy Hende Csaba Budáról jár Szombathelyre kampányolni a luxus Audijával, még költségtérítést is felvesz, aminek a jogszerűsége erősen megkérdőjelezhető. Felszólítjuk Hende Csabát, hogy nyilatkozzon: felvette-e a költségtérítést, és ha igen, miért?
 
MSZP