mszp.hu | Belföld
2021. december 17. 11:17

Heteken belül összegyűlhet a Diákvárosért és az álláskeresési járadék növeléséért a 200.000 aláírás

Heteken belül összegyűlhet a Diákvárosért és az álláskeresési járadék növeléséért a 200.000 aláírás
Hatalmas energiákat szabadított fel az előválasztás, újult erővel megy tovább az egységes ellenzék az emberek érdekében. A következő cél, hogy minél előbb összegyűjtsék a legfontosabb kérdésekről szóló népszavazáshoz szükséges aláírásokat.

Nem szabad hinni az alaptalan közvélemény-kutatásoknak: a választás előtti hónapokban új lendületet kap a már vidéken is kimutathatóan ismertebbé és erősebbé váló, Márki-Zay Péter vezette, demokratikus ellenzéki szövetség – hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Túl vagyunk egy sikeres előválasztáson és indul egy következő lépcsőfok, a népszavazás, ami előszobája a kormányváltásnak (…). De még nincs megnyerve a választás, egy demokrata sem dőlhet hátra, nagyon kemény küzdelem van. Előválasztás, népszavazás és utána nem állunk meg a kormányváltásig” – húzta alá Kunhalmi.

„Az előválasztáson is (…) a lényeg az volt, hogy kifejezte 852 ezer ember, hogy nem akar egy antidemokratikus, autoriter, a diktatúra felé lépkedő rendszerben élni tovább, hanem igenis van igény a demokráciára. A népszavazás meg pont arról szól, hogy, „Emberek, nem kamunépszavazásokat akarunk óvodások nemváltoztatásáról fantáziálva, amit a Fidesz csinál”, miközben ők azok, akik Kaleta Gáborokkal meg ereszcsatornákról csúsznak le” – mutatott rá, hogy miért fontos a népszavazás és miért van rá esély, hogy meglesz a 200.000 aláírás az ünnepi időszak ellenére idejében.

Kérdésre, hogy mi lesz, ha a Fidesz kérdései is ott lesznek majd a szavazólapon, a szocialista politikus elmondta, mit kér erre az esetre a választóktól. „Ha a Fidesz odaerőlteti a saját kamunépszavazását a szavazólap mellé az országgyűlési választáson, akkor fejezze ki a demokratikus világ, az ország valamivel több mint a fele – mert picit vezetünk a közvélemény-kutatásban, és 4 évvel ezelőtt is 52,6% ellene szavazott a Fidesznek, csak nem voltunk egységesek – tehát a demokraták fejezzék ki, hogy állj, ne tovább, itt vannak az országban valós problémák: össze fogjuk rá szedni az aláírást”!

Kunhalmi Ágnes kiemelte, a közelgő népszavazás kvázi előszobája a 2022-es választásoknak, ezért az ünnep ellenére sem szabad megfeledkezni róla. „Egyen bejglit mindenki karácsonykor, és két bejgli között egy-egy percet szánjon arra, hogy aláírjon a Diákvárosért, a vidéki fiatalok jövőjéért, a bérlakások árának leszorításáért és azért, hogy az álláskeresési járadék 9 hónap legyen! Ezek a húsba vágó problémái a magyar társadalomnak” – nyomatékosította.

Az aláírásgyűjtő aktivistákról elmondta, számos szervezet mellett, még a Kétfarkú Kutyapárt is jelentkezett a feladatra. „A civil szervezetek, a szakszervezeti tagságok, csoportok jelentkeztek tömegével, azok, akik lebonyolították az előválasztást, a pártokon túli világ. Egységesen, nemhogy szétszéledt volna, hanem megjött az ügyünk: a Fudan és az álláskeresési járadék. (…) Megvannak az aktivisták, kint leszünk Budapest nagy terein (…) jöjjenek és írják alá, mert nem állunk meg a kormányváltásig” – hangsúlyozta az MSZP társelnöke.

Kapcsolódó párttagok