mszp.hu | Belföld
2020. február 14. 10:13

Hétfőn elindította országjáró konzultációját az MSZP!

Hétfőn elindította országjáró konzultációját az MSZP!
Az északkeleti országrésszel indította országjáró konzultációját az MSZP. Többek közt a helyi ügyekről is megkérdezik az emberek véleményét – erről tartott sajtótájékoztatót Komjáti Imre, az MSZP alelnöke és Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes hétfőn Nyíregyházán.

„Országjárásra indultunk, hogy minél több emberrel találkozzunk és tőlük kérjünk javaslatokat az MSZP vitaanyagáról, március végén ugyanis elindítjuk a 2022-es politikai korszakváltáshoz vezető tárgyalásokat”- jelentette be Komjáthi Imre.

Elmondta, az MSZP szerint a az egyénközpontú liberális demokrácián túl, a közösségre kihegyezett, szociális demokráciát kell létrehozni, amelynek szerves részei például a nyugdíjemelés-, a szakszervezetek-, valamint a klímaválság közösségi kérdései is.

„Mindezt az emberekkel fogjuk megbeszélni: mindenhol azokat a kérdéseket tárgyaljuk meg, amik helyben az embereket közvetlenül érintik!” – mutatta be Komjáthi Imre az MSZP konzultációs programját. Hozzátette, Nyíregyháza után az országjáró körút következő állomása Miskolc lesz, de el fognak menni Tatabányára, Salgótarjánba, Szolnokra, Szegedre, és még sok más helyre is.

Harangozó Tamás a rendvédelmi dolgozóknak beígért és a jelenlegi kormány által megszegett tíz százalékos béremelés kérdését emelte és elmondta pártja követeli a kormánytól, hogy a beígért béremeléseket törvényben rendezze. „Nagyon nagy problémát jelent itt Kelet-Magyarországon a rendvédelem területen a létszámhiány és az iszonyatos túlterheltség. (…) Szakszervezeti berkeken belülről jön az információ, hogy nem találnak munkaerőt: nyilvános álláshirdetések útján keresnek biztonsági őröket, hogy a börtönöket őrizni tudják. (…) A kormány nem látja be, hogy a szolgálati járadékosoknak ezen a területen is fontos munkalehetőséget biztosítani.”

Harangozó elmondta, nagyon fontosnak tartják az egész országban a progresszív adózás kérdését is, – ezt és ehhez hasonló kérdéseket is meg fog vitatni országjáró körútján az MSZP az emberekkel való konzultációk során.

Kapcsolódó párttagok