MTI/mszp.hu
2012. június 28. 11:46

Hetvenhét ügyben tesz feljelentést a miskolci MSZP

Hetvenhét ügyben - köztük a városi vagyonkezelőnél kifizetett prémiumok és az új villamosok beszerzése miatt - tesz feljelentést a miskolci MSZP, döntően hűtlen kezelés gyanújával.

Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: számításuk szerint ezekben az ügyekben csaknem három és fél milliárd forint kár érte a borsodi megyeszékhelyet. Azt is közölte, hogy nagyjából ötven esetben hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést, de okirathamisítás, hanyag kezelés és hatóság félrevezetése miatt is a nyomozóhatósághoz fordulnak.

    
Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője kiemelte, hogy a város a legkedvezőtlenebb ajánlat mellett döntött az új villamosok beszerzésekor, illetve hogy a veszteséges városi vagyonkezelőnél a tavalyi év végén prémiumot osztottak a cég vezetőinek, jogilag is megkérdőjelezhetően.
    
Beszámoltak arról is, hogy Miskolcon is az országosan már működő demokráciaközpontot szervezett az MSZP, ide várják az állampolgári bejelentéseket további gyanús ügyekről.
    
Simon Gábor emellett arról beszélt, hogy Miskolcon ugyanazok a folyamatok tapasztalhatók, mint országszerte: a Fidesz-KDNP szerinte a saját embereivel tölti fel az önkormányzati intézményeket és korlátozza a demokráciát.
    
Példaként hozta, hogy két középiskolában, a Földes Ferenc és az Avasi Gimnáziumban a szülők és a tantestület akarata ellenére cseréltek igazgatót, ami ellen a diákok mindkét intézményben gyászszalag viselésével tiltakoztak az évzárón. Felhozta azt is, hogy a közgyűlésben megszüntették az interpellációkat és a napirend előtti felszólalásokat, így szűkítve az ellenzék lehetőségeit.