Belföld | útfelújítás
2013. február 22. 12:04

Heves megyében nem jut pénz az útfelújításokra

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter szerint nem kerül sor az összes Heves megyében indokolt útfelújítási munka elvégzésére.  A felújításokra EU-s forrásokat használnak fel, amelynek igen hosszú az átfutása – áll az indoklásban.

A Heves-Pély közötti útszakasz esetében érdemi előrelépés nem történt, a forgalom elől lezárták, mert jelenleg is balesetveszélyes. Mivel beláthatatlan, hogy mikortól lesz járható az út, további kezdeményezéseket teszek Heves város megközelíthetősége érdekében.

Sajnos a 31, 33-as út felújítása csúszik, az Eger-Maklár-Andornaktálya út folytatása is bizonytalan. A gyöngyösi nyugati elkerülő út folytatásával ebben a kormányzati ciklusban nem is foglalkoznak. A 21-es (Hatvan-Salgótarján) számú főút továbbfejlesztése napirenden van.

A Gyöngyös-Petőfibánya közötti úttal kapcsolatban nem állnak rendelkezésre források. Elhúzódik az Eger-Gyöngyös között lévő út felújításának megkezdése, valamint a Verpelét-Sirok út rekonstrukciója. A korábbi ígéretek ellenére a Mónosbél-Borsodnádasd út felújításának sincsenek meg a feltételei.

Ezek után teljesen világos, hogy ebben a kormányzati ciklusban a Heves megyei útfelújítási program nem fog megvalósulni. Az érdemi változáshoz új kormányra és gazdaságpolitikai fordulatra van szükség!

Sós Tamás
országgyűlési képviselő