mszp.hu | Belföld
2023. október 03. 10:55

Hiába próbálják palástolni Varga Mihályék, a magyar gazdaság tragikus állapotáért ők a felelősök

Hiába próbálják palástolni Varga Mihályék, a magyar gazdaság tragikus állapotáért ők a felelősök
A Pénzügyminisztérium közleményben jelentette be, hogy megemelik az idei költségvetési hiánycélt 3,9%-ról 5,2%-ra. A hivatal közleménye hazugsággal és megtévesztő megfogalmazással próbálja elrejteni, mekkora kárt okoztak Magyarország gazdaságában.

Varga Mihályék ugyan későn, de végre találkoztak a valósággal. A szétvert, szétesett, ezermilliárdos hiánnyal rendelkező büdzsé átalakításra szorul. A Pénzügyminisztérium ugyan nem vallja be, de emelni kellett a költségvetési hiánycélon, felelősségvállalás helyett pedig a tavalyi értékek alternatív értelmezésével egyszerűen pozitívként próbálják feltüntetni a gazdasági mélyrepülést.

A magyar gazdaság tragikus állapotát hónapok óta Matolcsy György, Varga Mihály és Nagy Márton személyes konfliktusai, szereptévesztésük határozza meg, emiatt vált kezelhetetlenné az infláció, került recesszió a gazdaság, és esett szét aköltségvetés. Hármuk felelőssége megkérdőjelezhetetlen, mindannyian csődöt mondtak saját területükön.

A gazdaság zuhanórepülésének árát pedig minden magyar nyögi. A 13%-os alapkamat miatt mindenkinek évente 150 ezer forintba kerül a többletkamat-kiadás.

Varga Mihály felelőssége tagadhatatlan, hiszen költségvetésért felelős miniszterként gyenge volt, nem tudott nemet mondani olyan borzasztó költségvetési tételekre, mint a Vodafone, a Bosnyák téri félkész beruházás és a Budapest Airport felvásárlása. Az idei büdzsé szétesésében tehát elvitathatatlan Varga Mihály felelőtlen, gyenge magatartása, mint pénzügyminiszter.

Az idei költségvetés teljes átalakításra szorul, a jövő évi pedig szintúgy. Az áterőltetett, szétvert, a valóságtól igen távol álló büdzsékről pedig Varga Mihály csupán 90 percben, egy általa diktáltnovember legvégi napon hajlandó tájékoztatni az Országgyűlés Költségvetési Bizottságát.Ideje lenni észbe kapnia, és tisztességes módon betölteni pénzügyminiszteri posztját!

Vajda Zoltán, a Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke

Kapcsolódó párttagok