mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. október 05. 13:12

Hiába próbálkoznak a cégek eltüntetésével, az Elios-ügy nem fog következmények nélkül maradni! – Az MSZP nyilvánosságra fogja hozni az OLAF jelentését

Hiába próbálkoznak a cégek eltüntetésével, az Elios-ügy nem fog következmények nélkül maradni! – Az MSZP nyilvánosságra fogja hozni az OLAF jelentését
Orbán Viktor korábban megtett mindent azért, hogy eltussolja a veje botrányát: az európai számonkérést megúszták azzal, hogy az uniós támogatásokról lemondva inkább a magyarokkal fizettette ki azokat a munkákat, amelyek miatt sok település sötétségbe borult, a hazai vizsgálatok leállításáról pedig Polt Péter gondoskodott. Most azonban úgy tűnik, hogy a saját családja sem bízik Orbán Viktor győzelmében és minden nyomot el akarnak tüntetni, ezért kerültek végelszámolás alá a csalássorozatban érintett cégek, így az Elios Zrt. is.

A miniszterelnök veje azonban rosszul gondolja, ha azt hiszi, hogy azzal lezárhatja az ügyet, ha a felmarkolt 13 milliárd forint közpénzzel elhagyja az országot és elintézi az érintett cégek bedöntését. Ugyanis hiába próbálkoznak a botrány nyomainak eltüntetésével, mert az MSZP október 15-én megkapja az Európai Csalás Elleni Hivataltól az Elios-ügyben készített vizsgálati jelentését, amelyet nyilvánosságra fog hozni. Az pedig biztos, hogy van is miért izgulnia a miniszterelnök családjának, hiszen a szervezetnél az uniós pénzek ellopásának iskolapéldája Orbán Viktor vejének a csalássorozata.

Nem maradhat következmények nélkül, hogy a magyaroknak 13 milliárdot kellett fizetniük azért, hogy Orbán Viktor veje elkerülje a felelősségre vonást. 

2022 után Magyarország nem lesz egy következmények nélküli ország, ahol a bukott kormányzat emberei egyszerűen elsétálhatnak az elsíbolt pénzzel. Éppen ezért az MSZP azt ígéri, hogy a Karácsony-kormány megalakulását követően hazánk csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez azért, hogy az Elios-ügyhöz hasonló csalássorozatok ne maradjanak büntetlenül. Szükség van egy, a mindenkori kormánytól független intézményre, amely biztosíthatja, hogy a támogatások a tisztességes magyar vállalkozókat, családokat segítsék.

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó párttagok