mszp.hu
2015. június 17. 16:35

Hiányzik az egységes lobbi a megye érdekében!

A Fidesz-KDNP-t és megyei képviselőinek alkalmasságát vagy alkalmatlanságát méltatta sajtótájékoztatóján Halmi József, megyei alelnök.

A képviselő elmondta, tavaly a meggy, az alma, a dohány, a mezőgazdaság, az útbiztos kinevezés ügyben mind-mind felmerült az a kérdés, hogy a megyei kormánypárti képviselők vajon mennyire alkalmasak a megyében élők képviseletére.

A pártérdek, a saját érdek, a család, és a barátok érdekei számítanak, és azok, akik nem állnak hozzájuk elég közel, azok helyzete nem számít a képviselő uraknak. – hangsúlyozta Halmi József.

Lázár miniszter Úr is hasonlóan vélekedhet a megyebeli egyéni képviselőinkről – feltételezte a szocialista megyei politikus – hiszen megyei fejlesztési biztosként, egyedül nálunk, Szabolcs – Szatmár Bereg megyében került egy polgármester, Lipők Sándor úr kinevezésre, máshol mind országgyűlési képviselők kerültek megválasztásra.

Halmi József logikusan következtette ezek alapján, hogy a hat megyei képviselőt Lázár úr sem tartja alkalmasnak erre a feladatra, ezért került megválasztásra Kemecse polgármestere.

Kérdés, hogy a fejlesztési biztosokra, miért van szükség?  - fogalmazott. Korábban arról volt szó, hogy a Megyei Önkormányzatok azért maradtak meg, hogy a megyei fejlesztéseket koordinálják… Akkor miért is kell ez az új miniszteri biztosi funkció?

Alkalmasak az említett képviselők a fenyegetésre, de nem alkalmasak a jégkár rendezésére, láthatjuk és érezhetjük ezt a szatmári területeken. Néhol kiskirályként, állami alkalmazottakat terrorban tartva végzik a munkájukat. Források nem jönnek, pályázatok nincsenek kiírva, illetve ma már nem etikátlan családtagoknak nyerni pályázatokon sem. – jellemezte a mai politikai viszonyokat a képviselő.

A megyében vannak köztisztviselőket érintő letartóztatások kettős állampolgárság ügyében is. Vajon mi van ezek mögött az ügyek mögött is? – tette fel a kérdést Halmi József sajtótájékoztatóján.

Nem jó színt vet a megyében, hogy köztisztviselőket visznek el bilincsben. A pletykák arról is szólnak, hogy vannak érintettek, akik utasításra tették, amit tettek… Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, folytatta, de érdemes elgondolkodni a felvetetteken.

A képviselő kijelentette: Hiányzik az egységes lobbi a megye érdekében!

Halmi József az MSZP Megyei Területi Szervezete nevében felszólította a hat alkalmatlan országgyűlési képviselőt, hogy egy év munkájuk után, mondjanak le tisztségeikről, ha nem tudnak, vagy nem akarnak változtatni a munkájuk irányán, és a hozzáállásukon!