Hiller: Minden párt életében a személyi kérdés a legkényesebb

Az MSZP a legerősebb ellenzéki erő, ám a pártnak is be kell látnia, hogy az együttműködéshez kompromisszumokat kell hoznia - mondta Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol a volt oktatási miniszter beszélt az iskolák állami átvételéről is.

Mindenkinek be kell látnia azt a tényt, hogy a baloldalon a szocialista párt a legjelentősebb politikai erő, és ez nem fog változni - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Hiller István, aki hozzátette: az MSZP-nek is meg kell éreznie, hogy érdemes együttműkdni, az együttműködés nem csak annyi, hogy "Gyere, igazodj!".

Azon kell dolgozni, hogy a szocialista párt tovább erősödjön. Világos program és alternatíva kell, így lesz világos, hogy ki a tényleges kihívója a Fidesznek 2014-ben - hangsúlyozta az MSZP-s politikus, aki belátta: minden párt életében a legkényesebb ügy a személyi kérdés, az, hogy kit jelöljenek kormányfőnek.

A volt oktatási miniszter beszélt a közoktatási intézmények állami átvételéről, amely szerinte túlzott államosítást eredményezett. Mint fogalmazott, "kényszerunifomizálás" zajlik, miközben az új rendszer bevezetésével több mint 100 milliárd forintot vont ki az állam az oktatás területéről.

Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetője korábban az InfoRádiónak azt mondta: fél évre van szükség ahhoz, hogy a megörökölt helyzet, a kiadások és költségek pontos adatait kimutathassák.