mszp.hu | Belföld
2022. április 01. 20:22

Hiller: Tegye meg mindenki azt a 300 métert, és akkor béke és kormányváltás lesz Magyarországon

Hiller: Tegye meg mindenki azt a 300 métert, és akkor béke és kormányváltás lesz Magyarországon
Az embereknek elegük van a folytonos háborús retorikából és abból, hogy erre fogva elszegényednek. A bizonytalanok döntő többsége is így gondolja, ezért, ha vasárnap mindenki elmegy, akkor a fordulat is eljön – ígéri az Egységben Magyarországért szövetség.

Az EU-val normális viszonyt ápoló Márki-Zay vezette új kormány a garanciája a békének és a felemelkedésnek – mondta Hiller István, az MSZP választmányi elnöke, az Egységben Magyarországért szövetség Budapest 16. választókerületében indított képviselőjelöltje, csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Reagálva arra, hogy választási kampányában a Fidesz minden lehetséges platformon elmondja, hogy az ellenzék háborúba sodorná hazánkat, Hiller István leszögezte, „Mi vagyunk a béke! Az ellenzék az, amelyik kiáll a békéért, és mi vagyunk azok, akik a békét meg is fogjuk tudni tartani Magyarországon”!

Kérdésre, hogy országjárása során mit tapasztalt, hogyan látják az emberek a közelgő választást, elmondta: „Olyan hangulat van, ami egyre inkább kedvez az ellenzéknek, és ezt akarjuk fokozni. (…) Mi a Nyugatot és a békét akarjuk, hiszen minden történelmi tapasztalatunk azt mutatja, hogy a mi országunk és ez a nemzet akkor tudta, tudja és fogja tudni a tehetségét, a lehetőségeit, az adottságait kihasználni és a legjobb körülmények közé tenni, ha mi a Nyugathoz tartozunk!” – emlékeztetett Hiller.

„A magyar ellenzék tehát egy nyugatos Magyarországot akar és békét!” – húzta alá hangsúlyozva, hogy ennek záloga az EU-s tagságunk valódi megerősítése mind politikai, mind gazdasági értelemben.

A szocialista politikus rámutatott, kizárólag a kormányváltás a garanciája az elharapózott korrupció megállításának és ezáltal annak, hogy EU-s pénzek újra elkezdjenek jönni Magyarországra. Elmondta, ezt látják a bizonytalanok is, akik egyre aktívabbak és a Fidesz győzelmét prognosztizáló közvélemény-kutatások dacára el fognak jönni vasárnap az ellenzékre szavazni, kormányt váltani.

„Egész nap pesterzsébeti és kispesti emberek közt vagyok meg vidéken városokban és falvakban, és arra összpontosítok, hogy minél több emberrel tudjak beszélni és rávenni őket, hogy jöjjenek el és szavazzanak az ellenzékre” – emlékeztetett, hozzátéve, hogy ez már a hatodik kampánya és jobban hisz annak, amit lát az emberekkel beszélgetve, mint a kutatásoknak.

A MSZP szerepéről az ellenzéki együttműködésen belül a párt választmányi elnöke elmondta, a Párbeszéddel kiegészülve motorjai voltak annak, hogy egységgé kovácsolódjanak az ellenzéki erők, sőt, az előválasztás intézményét is ők kezdeményezték. „Magyarországon egy olyan szociáldemokrata pártra, amelyik magyarságban és Európában gondolkodik, amelyik össze tudja kapcsolni a nemzeti érdeket és az EU-s érdeket, szükség van. Ez az a karakter, amely kiegészülve a zöld gondolattal (…) a kormányváltó választás után az Egységben Magyarországért választási programjának fontos része lesz”.

A képviselőjelölt elmondta, a változás esélyéhez a változást akaró fiatalos lendületre van szükség. „Tegyék meg azt a 300 métert vasárnap a lakásuk meg a szavazókör között és adják le a voksukat arra, akit javasolnak! (…) Az egyetemisták, a gimnazisták, akik már szavazhatnak, és mindenki más jöjjön el és válassza az ellenzék listáját, az 1-es listát!” – hívott fel végezetül az Egységben Magyarországért szövetség Budapest 16. Választókerületében indított képviselőjelöltje.

 

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok