Stop
2012. május 23. 11:14

Hímzett bőrülésre futja, de a gyermekétkeztetésre nincs pénz?

Egyre több településről érkezik olyan hír, hogy az önkormányzat nem tudja fizetni a közüzemi számlákat. Úgy tűnik, ezúttal Bátonyterenyén a sor. A volt polgármester szerint már jóval meghaladja a százmillió forintot az adósságállomány. Új kocsira azért futja.

Másfél éve, mióta a Fidesz vezeti a várost, nem fizetik a közüzemi számlákat - mondta a STOPnak Lavajné Dóka Éva, Bátonyterenye előző polgármestere. A szocialista politikus rendelkezésére álló adatok szerint csak a gyerekétkeztetést vállaló cég felé körülbelül 90 milliós tartozást halmozott fel a város, de a gázszolgáltatónak is 42 millióval tartoznak, sőt az elektromos áram körül is akadnak gondok. Az elmúlt héten a szolgáltató már azzal fenyegetett, hogy kikapcsolja az áramot az önkormányzat épületében, de erre végül előteremtették a pénzt.

A két ciklussal ezelőtt, hitelből épített uszoda törlesztőrészleteit sem fizetik, és amikor egy vállalkozó a korábban megrendelt szolgáltatás ellenértékét kérte, a polgármester hozzám küldte, hogy én fizessem ki - vázolta az állapotokat Lavajné. Hozzátette, hogy miközben új kommunális adót vezettek be a városban - ez körülbelül 6 ezer családnak kerül évente 9 ezer forintjába - Nagy-Majdon József polgármesternek új autót szavazott meg a képviselőtestület.

Nagy-Majdon elődje szerint Bátonyterenye polgármesterének egyszerűen nincs szüksége egy hímzett bőrüléses, sötétített ablakos, fekete lakkfelnis Skoda Octavia RS személygépkocsira. Különösen azzal az indokkal nem, hogy "megérdemli, mert plusz pénzt hozott a városnak". Márpedig a képviselőtestület ezzel indokolta, hogy 8 milliós autót szavazott meg a fideszes polgármesternek - mondta Lavajné, és megjegyezte, hogy az alpolgármester pedig egy Renault-t kapott személyes használatra.

Szerző: Csanádi

http://stop.hu/belfold/himzett-borulesre-futja-de-a-gyermeketkeztetesre-nincs-penz/1043003/