mszp.hu | Gazdaság
2022. december 23. 08:15

Hiszékeny Dezső: a kerület életében a teljesítmény számít – a duma kevésbé

Hiszékeny Dezső: a kerület életében a teljesítmény számít – a duma kevésbé
A Klikk TV TÍZ című műsorában vendégeskedett Hiszékeny Dezső 13. kerületi országgyűlési képviselő, volt alpolgármester. A szocialista politikus a 13. kerület ügyeiről, illetve az évek óta tartó sikereinek titkáról beszélt.

Hiszékeny Dezső saját elmondása szerint is az a fajta politikus, aki egy párton belül évről évre végig járja a ranglétrát, és így kerül egyre magasabb pozícióba. Ezt támasztja alá az is, hogy 45 éve dolgozik a 13. kerületiekért Hiszékeny, így tökéletesen ismeri a térség és az itt élők problémáit. Tóth József polgármester szerint csupán a rengeteg munkának köszönhető a régóta tartó siker, a szocialista képviselő azonban jobban kifejtette a véleményét kerület sikerét illetően.

A hatékonyságot nagyban segíti az is, hogy „nálunk a teljesítmény dominál mindenhol. Ez üresen frázisként hathat, de a 13. kerületben és a polgármester munkájában a teljesítmény hat, a duma kevésbé”. – mondta a volt alpolgármester. Emellett egy jól működtethető szervezeti modell is nagyban hozzájárul a sikeres működéshez, tette hozzá Hiszékeny. A szocialista politikus szerint a helyi közösségek létrehozása is nagyon fontos egy kerület vezetésében, hiszen ezeken az önkénteseken keresztül lehet igazán hatásosan működtetni a rendszert.

Hiszékeny szerint ott kezdődik egy önkormányzati képviselő feladata, hogy személyesen megismeri a kerületében élőket. A lakosoknak érezniük kell azt, hogy számíthatnak képviselőjükre, a képviselőnek pedig, hogy számíthat a lakosaira. Az MSZP országgyűlési képviselője kiemelte, a személyes találkozók során a legtöbbször a lakhatás problémáját hallja a polgároktól, erre pedig a 13. kerület azt a megoldást nyújtja, hogy egyedüliként az országban, bérlakásépítési programba fogott. Hiszékeny szerint állami bérlakásépítési programot kellene indítani, hiszen a kormányzat által eddig létrehozott támogatások, mint például a CSOK-rendszere, nem hozott kielégítő megoldást.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint az emberek manapság sokszor nem pártpreferencia alapján döntenek a képviselők személyéről, hanem sokkal inkább a személyes benyomásuk alapján. Amennyiben úgy látják az adott személy jól, eredményesen dolgozik, akkor őt támogatják, és az csak másodlagos, hogy az illető melyik pártot képviseli.

„Kevesebb duma és rengeteg tennivaló.” – így foglalta össze a hosszú, eredményes politika és vezetés titkát Hiszékeny Dezső. Továbbá a vagyonnal való gazdálkodás is kulcskérdés egy kerület vezetésében. Hiszékeny alpolgármesterként ezért is felelős volt, eredményességét pedig mi sem mutatja jobban, minthogy 16 milliárd forinttal nőtt az önkormányzat vagyona, amíg ő volt hivatalban. A politikus szerint követelménynek kell lenni egy beruházás során a fenntarthatóságnak, hiszen csak így lehet eredményesen fejleszteni. Az MSZP képviselője szerint a sikeres politizálás kulcsa a közösségépítés helyi szinteken, és ezekhez a közösségeknek személyi vezetőket kell adni. Így lehet hosszútávon is eredményes és sikeres egy képviselő és kerülete.

Kapcsolódó párttagok