mszp.hu | Belföld
2020. december 28. 11:24

Hitelek helyett érdemi támogatást a családoknak!

Hitelek helyett érdemi támogatást a családoknak!
A magát plakátokon több milliárdért családbarátnak nevező kormány évről évre egyre nehezebb helyzetbe hozza a családokat, és most a gazdasági válság idején sem hajlandó érdemi segítséget nyújtani nekik.

A kormány még akkor sem látja a családok valódi, mindennapos gondjait, amikor tömegek váltak munkanélkülivé, több százezer dolgozó jövedelme pedig csökkent. Ebben a helyzetben ugyanis az emberek többsége biztos megélhetést szeretne a válság átvészeléséhez, nem pedig egy újabb hitelt a lakásfelújításhoz. A fideszes politikusok élükön Orbán Viktorral azonban még mindig nem értik, hogy nem az van bajban, aki az otthonának a renoválását tervezi, hanem az, akinek nincs munkája, üres a zsebe és üres a kamrája!

A Fidesz nem a támogatások összegét vagy a fizetéseket növeli, hanem a hitelek felé tereli a családokat minden téren. Az MSZP szerint azonban az emberek eladósítása helyett valódi megoldásokra van szükség. A családok terheit csökkenteni kell, ezért elengedhetetlennek tartjuk a gyermeket nevelőknél az anyasági támogatás radikális emelését, az alanyi jogon járó családi támogatások (családi pótlék, gyes, gyet) megduplázását és az ellátások értékállóságának biztosítását.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő