2012. július 26. 14:03

Hódmezővásárhely: a HVB megállapította a jogszabálysértést

A Hódmezővásárhelyi Helyi Választási Bizottság az MSZP polgármesterjelöltje, Kis Andrea kezdeményezésére megállapította, hogy a városban terjesztett, szocialistákat bíráló szórólap jogszabálysértő.

A szórólapot egy ismeretlen, nem létező, sehol be nem jegyzett csoport nevében írták alá valakik, név nélkül pusztán a szervezet nevében. Az nyilván csak a véletlen műve lehet, hogy egy, a Fidesz és a KDNP városi szervezetei által közösen jegyzett 2012. július 20-ai, azaz a kérdéses szórólap megjelenése előtt egy nappal kiadott közlemény szinte szóról szóra azonos a "civilek" szórólapjának szövegével. Biztosan az is csak fura egybeesés, hogy ugyanilyen nevű civil szervez utoljára 2010-ben adott ki szórólapot az ország több városában, meglepő módon akkor is "a szocialistákat" támadva.

Hódmezővásárhely hamarosan új polgármestert választ. Lázár János 10 éves polgármestersége után Vásárhely az ország egyik legeladósodottabb városa, a vásárhelyieket egy 2010-es kutatás alapján fejenként közel 450.000 ft-os adósság terheli. Nem csodálkozunk azon, hogy Lázár és félelemgépezete mindent elkövet, hogy továbbra is fideszes polgármester maradjon, aki egy darabig még fedezni tudja. Azon sem csodálkozunk, hogy a korábbi fideszes kampányok környékén megjelent lejárató eszközök, ismeretlen szervezetek, senki által nem jegyzett mocskolódó szórólapok jelennek meg. A Fidesz nemcsak kormányozni, vezetni, de kampányolni is képtelen tisztességesen.

Hódmezővásárhelyen változásra van szükség. Új, friss levegőre, egy új irányra, amely jövőt tud mutatni a városnak Lázár 10 éves uralma, a város eladósítása után. Az "ismeretlen civilek" hasonló kezdeményezéseire újra és újra rá fogunk világítani. Bízunk abban, hogy a Helyi Választási Bizottság a jövőben a tagadhatatlan tartalmi problémáknak is helyt ad majd, és legalább ilyen erős, világos jelzést küld mindenkinek, aki esetleg hasonló alá nem írt, ismeretlen hátterű, hazugságoktól hemzsegű szórólapok készítésén gondolkodna.