MTI/mszp.hu
2012. július 20. 12:56

Hódmezővásárhely az ország egyik legeladósodottabb települése

Hódmezővásárhely az ország egyik legeladósodottabb települése, a város minden lakosára a csecsemőtől az aggastyánig több százezer forintnyi adósság jut – mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke pénteken az alföldi településen.

A hódmezővásárhelyiek már fizetnek adót ingatlanjaik után, és Lázár János fideszes képviselőtársaival megteremtette az ebadó bevezetésének lehetőségét is - mondta a politikus Kis Andreával, az MSZP a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson induló jelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatóján.
    
Bár a kormány azt ígérte, tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremt, az emberek a munka világában zajló változásokból egyelőre csak azt érzik, hogy kevesebb pénzért többet kell dolgozniuk - közölte az országgyűlési képviselő.
    
A több százezer új munkahelyből néhány ezernek Hódmezővásárhelyre is jutnia kellett volna, ezzel szemben a város aktív korú lakosságának jelentős része a szocialista vezetésű, szomszédos Szegeden találja meg boldogulását - hangsúlyozta Gúr Nándor. Az MSZP sajtótájékoztatójának helyszínén két képviselőtársával megjelent Havasi Katalin, a Fidesz városi elnöke is, aki vitába szállt a szocialista politikussal.