2012. május 17. 14:52

Hogy tudjunk mit enni

Gőgös Zoltán MSZP-s szakpolitikus volt a vendége a megyei MSZP által szervezett agrárfórumnak Kiskunfélegyházán. A sajtótájékoztató után, de még a fórum előtt egy közeli őstermelőnél tettünk látogatást.

Gőgös elmondta a fórumon: komoly problémák sújtják az agráriumot. Éppen ezért olyan programot kívánunk letenni az asztalra, mely jó lesz a termelőnek és fogyasztónak egyaránt.

Újra kell gondolni a támogatási rendszert: az kapjon, aki valóban termelni akar, és ne az, aki csak a támogatási pénzekre utazik. Ezért is lépünk fel a FIDESZ-es földmutyi ellen. Sokan (?) tartanak a gyarmatosító (?) EU-tól.

Pedig tudniuk kellene, hogy ha nincs az EU és a támogatása, akár 30%-al is drágább lenne a mezőgazdasági áru. Át kell gondolnunk a nagyon zöld politikánkat is, pl.Bős-Nagymaros ügyében: a szlovákok kihasználják, nálunk pedig nem lesz hajózható a Duna, így nem tudjuk kivinni a gabonánkat.

Sok fontos téma került szóba, melyre a későbbi fórumokon is fogunk reagálni. Mert szükségünk van a mezőgazdaságra, hogy tudjunk mit enni...