mszp.hu | Belföld | közlemény
2016. január 16. 13:54

Hogyan akar a Fidesz szétvert fővárosi közlekedéssel világversenyt rendezni?

Hogyan akar a Fidesz szétvert fővárosi közlekedéssel világversenyt rendezni?
Budapesten járatritkítások lehetnek és pótlóbuszok járhatnak 2017-ben az úszó-világbajnokság helyszínére. Ez a Fidesz vezetőinek a teljesítménye.
Pedig Budapest közlekedése nemzetstratégiai kérdés. 
Minden tíz forintból négyet a fővárosban termelnek meg az itt élő, itt dolgozó emberek. Amit ők naponta létrehoznak, abból orvosi rendelő és bicikliút lesz Kecskeméten és Debrecenben is. Ez a normális, ettől vagyunk egy nemzet: mindenki mindenkiért.
 
A kormány ehhez képest leépíti a fővárosi tömegközlekedést. A fővárosi Fidesz vezetői, Kocsis Máté és a kerületi fideszes polgármesterek elárulták a budapestieket. 
 
Bejelentették, hogy az állam átveszi az agglomeráció közlekedését a MÁV és a Volán közreműködésével. Ebből könnyen adódhat, hogy a most a Volán által működtetett budapesti buszok nem járnak majd, azaz járatritkítás jön.
 
Közben a 2017-es úszó-világbajnokságra nem készül el a 3-as metró felújítása, helyette pótlóbuszok járnak majd. Mindezt lassan 6 évnyi fideszes város- és államvezetés után.
 
Hogyan merik ezek az emberek állítani, hogy képesek lennének megszervezni egy olimpiát, amikor az úszó-világbajnokságra is így készülnek?
 
Magyarország és Budapest sikerre tudná vinni ezeket a világversenyeket, de láthatóan a kormány és a főváros vezetése nem képes erre, sőt.
 
Ezt a teljesítményt nem érdemes megmutatni a világnak. Többek között ezért is kell a Fidesznek mennie!
 
Kunhalmi Ágnes
Az MSZP budapesti elnöke

Kapcsolódó párttagok