Hogyan kerülhettek rákkeltő gyógyszerek Magyarországra?

Hogyan kerülhettek rákkeltő gyógyszerek Magyarországra?
Magyarországon a két vezető halálokot a szív-és érrendszeri, illetve a daganatos betegségek jelentik. Ezért különösen döbbenetes, hogy a legismertebb várnyomáscsökkentő gyógyszerekbe rákkeltő anyagok kerültek.
Magyarországon a két vezető halálokot a szív-és érrendszeri, illetve a daganatos betegségek jelentik. Ezért különösen döbbenetes, hogy a legismertebb várnyomáscsökkentő gyógyszerekbe rákkeltő anyagok kerültek. A veszélyes gyógyszerek ügyében annyit már tudunk, hogy 200 ezer magyar szedett szennyezett, rákkeltő vérnyomáscsökkentőt. Amit azonban még mindig nem tudunk az az, hogy ez hogyan fordulhatott elő?
 
Hogyan kerülhettek veszélyes gyógyszerek a patikákba? Miért nem működött a minőség-ellenőrzés? Mennyire súlyos következményei lesznek a gyógyszerek szedésének? Hogyan fognak gondoskodni az érintett 200 ezer emberről? Ki a felelős azért, hogy ez megtörténhetett?
 
A lehető leggyorsabban ki kell állniuk az egészségügyért felelős politikusoknak és megválaszolni a kérdéseket. A felelősséget pedig Kásler Miklósnak vállalnia kell, hiszen egészségkárosodást okoznak ezek a gyógyszerek, ami ismét csak azt jelzi, hogy az egészségügyben súlyos gondok vannak.     
 
Az, hogy mérgező gyógyszerek kerülhettek Magyarországra alapvetően megingatja a társadalom hitét a gyógyszerellenőrzési, gyógyszerbiztonsági rendszerünkben, ezért mindannyiunk érdekében egy alapos felülvizsgálatra van szükség azért, hogy még egyszer egy ilyen eset ne fordulhasson elő.
 

Kapcsolódó párttagok