mszp.hu | Belföld | Kocsis Máté közlemény ügyészség
2014. március 12. 16:12

Hogyan szivároghatnak információk az ügyészségről? - reagálás Kocsis Máté sajtótájékoztatójára

Felháborítónak tartja az MSZP, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója „titkolózást, ködösítést” emleget, pedig köztudott, hogy az MSZP nem titkolózott. Simon Gábor rövid időn belül megvált minden közéleti tisztségétől és kilépett az MSZP-ből. (Ellentétben a Fidesszel, melynek soraiban még mindig ott ül például Meggyes Tamás, aki ellen hűtlen kezelés miatt nyomoz az ügyészség.)

Az MSZP eddig is mindenben segítette a hatóságok munkáját és ezután is ezt fogja tenni. Simon Gábornak az MSZP-hez benyújtott vagyonnyilatkozatát a párt csaknem egy hónapja a Központi Nyomozó Főügyészség rendelkezésére bocsátotta. A parlament mentelmi bizottsága azonban nem minősül hatóságnak és a már megismert vagyonnyilatkozatokon túl további adatok, illetve információk nincsenek az MSZP birtokában.
 
Azt viszont aggasztónak tartjuk, hogy a kormánypárti politikusok és a kormánypárti sajtó egy folyamatban lévő nyomozás állásáról folyamatosan naprakész információkkal van ellátva. Az MSZP ezért a Központi Nyomozó Főügyészségtől magyarázatot követel: hogyan kerülhetnek ki információk a kormánypárti sajtóhoz egy folyamatban levő nyomozás állásáról, Simon Gábor kihallgatásáról?

MSZP