MTI/mszp.hu | Belföld | Zuglói Vagyonkezelő
2013. szeptember 29. 13:47

Hogyan vett százmilliós lakást a Rózsadombon Mazsu Gergely?

Az MSZP vasárnap felszólított a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjét, adjon tájékoztatást arról, hogy miből vásárolt százmillió forint értékű lakást a Rózsadombon, Budapesten.  

Lukács Zoltán szocialista frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a héten nyilvánosságra került hangfelvételen egy vállalkozó arról beszél, hogy százmillió forintos kenőpénzeket fizetett ki zuglói közbeszerzéseknél.

A szocialista politikus hozzátette, hogy a felvételen Mazsu Gergely,  Zuglói Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjének neve mint "behajtóé" hangzik el.
    
Erre hivatkozva sürgette, hogy a korábbi cégvezető adjon magyarázatot, miből tudott 2012 novemberében megvásárolni egy 130 négyzetméteres rózsadombi ingatlant.
    
A szocialista politikus azt mondta, birtokukban van a lakás tulajdoni lapja, amely alapján a becslésük szerint legalább 100 millió forint értékű ingatlan tehermentes.
    
Lukács Zoltán hozzátette: nehezen elképzelhető, hogy egy önkormányzati cégnél helyezkedjen el valaki, aki előbb egy húszmillió forintos zuglói lakást, majd egy százmilliós rózsadombi ingatlant tud önerőből megvásárolni.
    
Ha viszont két év a zuglói vagyonkezelő élén elég volt ahhoz, hogy a vezérigazgató százmillió forintot tudjon félretenni, az szintén magyarázatot igényel - jelentette ki.
    
Erre hivatkozva a II. kerületi társasház előtt tartott sajtótájékoztató végeztével a szocialista politikus felcsöngetett a lakásba, de a kaputelefonon senki nem felelt.
    
Az MSZP frakcióvezető-helyettese azt is követelte, hogy Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármester számoljon be, miért nem tett feljelentést vesztegetés miatt a zuglói hangfelvételügyben, és korábban miért csak a számviteli szabályok megsértése miatt kezdeményezett eljárást a vagyonkezelőnél talált szabálytalanságokkal kapcsolatban.
    
Hozzátette: Mazsu Gergelyt a polgármester "hozta" Debrecenből, az ő bizalmi embere volt, így a politikai felelősség is az övé.