mszp.hu
2017. január 16. 11:40

Hókáosz: legyen ingyenes a parkolás Miskolcon!

Hókáosz alakult ki Miskolcon, de a városvezetést ez nem érdekli: annak ellenére szednek parkolási díjat, hogy a parkolók jelentős részét lehetetlen használni a felhalmozott hókupacok miatt.

Nyíregyházán a nagy havazás miatt ingyenes volt a parkolás pénteken. Budapesten is volt korábban példa arra, hogy a belvárosban nem kellett parkolódíjat fizetni, ráadásul még a közösségi közlekedést is ingyenessé tették, hogy minél kevesebben autózzanak a behavazott utakon. Ezzel szemben Miskolcon nemhogy nem teszik ingyenessé a közösségi közlekedést, vagy a parkolást, de még büntetik is azt, aki nem tud beállni a parkolóhelyre a nagy hó miatt, s ott kénytelen megállni, ahol elvileg tilos.

Ha az autós megvásárol egy szolgáltatást, jelesül parkolóbérletet, vagy parkolójegyet vesz, akkor elvárja, hogy a megvásárolt szolgáltatást meg is kapja.

Az MSZP követeli, hogy mindaddig legyen ingyenes a parkolás Miskolcon, amíg azt a rengeteg havat el nem takarítják a parkolókból. Azt is követeljük, hogy tegyék ingyenessé a parkolóházakban, mélygarázsokban való parkolást is, egészen addig, amíg nem tudják biztosítani a felszíni parkolást.

Az MSZP miskolci szervezete