2011. december 18. 11:24

Hol a 100 milliárd, Budai úr?

Budai Gyula azt állítja, hogy az elmúlt éves fáradozásai eredményeképp "100 milliárd forintot sikerült visszaszerezni az állami költségvetés számára az adófizetők pénzéből".

Készséggel elhisszük ezt neki, feltéve, ha a kormánybiztos úr a közelgő ünnepek és a vélhetően igen kimerítő robotmunka ellenére veszi a fáradságot, hogy haladéktalanul és tételesen elszámol a szóban forgó összeggel, azaz lesz szíves tájékoztatást adni arról, konkrétan milyen tételekből állt össze, és hova került ez a 100 milliárd forint?

Ennek esetleges hiányában felkérjük Matolcsy György minisztert és főnökét, Orbán Viktor egykori KISZ-titkárt, jelenlegi miniszterelnököt, hogy ők tájékoztassák a közvéleményt ennek a "talált" pénznek a miben- és hollétéről!

Az MSZP matematikája szerint ugyanis a kormánynak jóval több pénzt sikerült visszaszereznie az adófizetők pénzéből az állami költségvetés számára. Emlékeztetőül álljon itt a magán-nyugdíjpénztári kassza 3000 milliárd forintnyi vagyona, amelyet szinte teljes egészében visszaszerzett a kormány az adófizetőktől. Se szeri, se száma ez egyéb visszamenőleges szipolyozásoknak, amelyek révén a kormány jóval több pénzre tett szert, mint amivel Budai Gyula dicsekszik. Kétségtelen, a kormány ezek felhasználásával sem számolt el.