Belföld | munkahelyvédelmi program közlemény
2012. november 22. 08:59

Hol a munkahelyvédelmi program?

Ígérete ellenére a Fidesz nem segít a bajban lévő Gyulai Húskombinátnak és a kapuvári húskombinátnak. Hol az óriási lendülettel beharangozott munkahelyvédelmi program?  

Miközben egyre aggasztóbb hírek érkeznek az élelmiszeripar háza tájáról is, az Orbán-kormány semmit nem tesz a bajban lévő vállalatokért. A szocialista kormányok idején mindig sikerült elérni, hogy a bajban lévő élelmiszer-feldolgozókban ne szűnjön meg a termelés, ne kerüljön utcára sok száz munkavállaló.

Az Orbán-kormány viszont újabb sarcok (élelmiszerlánc-felügyeleti díj, csak részben kompenzált kötelező béremelés stb.) kivetésével elviselhetetlen terheket ró a magyarországi élelmiszer-feldolgozó iparra. A már elfogadott tranzakciós adó, az átlagemberekre háruló közműadó, a drasztikus úthasználatidíj-emelés lehetetlen helyzetbe hozza a még működő cégeket, tömeges gyárbezárások és elbocsátások vannak és lesznek.

A helyzet súlyos. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy az újabb sarcok és a gazdagoknak nyújtott 100 milliárdos adókedvezmény helyett azonnal és radikálisan csökkentse az alapvető élelmiszerek áfáját, tegyen le a cafetéria további adóztatásáról, elősegítve ezzel a gazdaság kifehérítését, a kereslet növekedését és haladéktalanul nyújtson átmeneti állami segítséget a bukott gazdaságpolitikája miatt végveszélybe került élelmiszer-feldolgozó iparnak!
 
Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke