Hol az igazság?

Az Orbán-kormány igazságtalan adórendszerének egyetlen nyertese a gazdag fideszes klientúra.

Az egykulcsos szja és a családi adókedvezmény haszonélvezői nem az átlagjövedelmű, hanem a jómódú családok. A családi adókedvezmény csak a nagy jövedelmű adófizetőknek jelent könnyebbséget, ezt ma már a Fidesz szövetségesei is beismerik.

Felháborító, hogy miközben a tartósan beteg gyermekektől a normális élet esélyét készülnek elvenni, a saját jólétükről 16 százalékos adókulccsal és milliós többletjövedelmet biztosító adókedvezményekkel gondoskodnak!

Míg Pintér Sándor, Semjén Zsolt vagy éppen Varga Mihály milliókat kaszálnak, a folyamatos felügyeletre és szigorú kezelésre szoruló gyermekektől az emelt családi pótlék mellett a hatékony kezeléshez elengedhetetlenül szükséges közgyógyellátást és az étkezési és utazási kedvezményeket is el akarják venni.

Elfogadhatatlan, hogy pár milliárd forint költségvetési megtakarításért veszélybe sodorják több ezer család létbiztonságát, miközben a Simicska-cégháló által mozgatott Közgép hetente szákol be milliárdos állami megrendeléseket.

Teljes támogatásunkról biztosítjuk a tartósan beteg gyerekek ellátásához szükséges kedvezmények megőrzéséért harcoló szülőket és civileket. 2014 után olyan program megvalósítására készülünk, amely igazságos teherviselésre épül, és amelynek központjában a munkavállalók, a nyugdíjasok és a kis-és közepes vállalkozások mellett a nők és gyermekek állnak.

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja