mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld | parlament
2016. április 04. 17:13

Hol van a Quaestor-vagyon? – Országgyűlés

Matolcsy György végre válaszolt Tóth Bertalannak. Ülésezett a parlament.

Hol van a Quaestor-vagyon?

Múlt héten értesítették a Quaestor-károsultakat arról, mennyit szánnak nekik a kártalanítási alapból, ám még minidig nem fektet a kormány elegendő energiát a Quaestor-vagyon előkerítésébe – jelentette ki Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője hétfői napirend előtti felszólalásában.

A képviselő kifejtette: a károsultak most csak azt tudhatták meg, hogy az állami alapokból, illetve a Magyar Nemzeti Bank kölcsönéből mennyi jár nekik – nagyon sokan kaptak rossz hírt, hiszen 57 milliárdból nem lehet 137 milliárdot kifizetni, így sokan nem kapják meg a pénzüket.

Több mint 10 ezer károsult van, akik egyetlen forintot sem kapnak kártalanításként – tette hozzá. Szakács László felrótta továbbá, hogy mivel nem sikerült rendesen bemutatni a vád alapjául szolgáló bizonyítékokat, így a bíróság visszadobta a vádiratot.

Mikor fedik be a vásárosnaményi Eötvös iskolát?

Tukacs István azt kérdezte, mikor fedik be végre a vásárosnaményi Eötvös iskolát, amelynek tavaly nyáron megrongálta a tetejét a vihar, de nem történt semmi, így a gyermekek egy része nem az iskolájában, hanem más helyen tanul.

Sürgette az intézmény helyreállítását, egyúttal azt mondta: az állami fenntartás, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működése katasztrofális.

Mi lesz a sorsa a dunakeszi járműjavítónak?

Józsa István a dunakeszi járműjavító sorsáról érdeklődött, sajtóértesülések szerint ugyanis - mondta - eladnák az állam részesedését.

Mi lesz az eddig keletkezett hiánnyal?

Horváth Imre arra tért ki, hogy április 1-jén megkezdte működését a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., ám a szerződések még nincsenek meg a holding és az önkormányzatok között.

Letétbe helyezett felmondások Győrben

Az Öveges-programról

Teleki László az Európai Bizottság által felfüggesztett Öveges-programról kérdezte a kabinet képviselőjét.

Megállna egy szóra?

Tóth Bertalan Matolcsy Györgyöt kérdezte arról, hogy az alapítványok mikor hozzák nyilvánosságra a kért adatokat, és mit kíván tenni az MNB elnöke azok törvényes működésének helyreállításáért.