MTI/mszp.hu
2011. szeptember 23. 15:45

Hol van a söralátét?

A kormány becsapta az adózókat akkor, amikor egykulcsos személyi jövedelemadót ígért, de akkor is, amikor azt állította, hogy egyszerűbbé válik az adózás.

Tukacs István országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az alacsony keresetűeket hozza hátrányos helyzetbe és az adórendszert is bonyolítja az a pénteken bejelentett kormányzati terv, hogy az adóváltoztatásokkal hátrányt szenvedő munkavállalók év végén az adóhivatalon keresztül jutnának kompenzációhoz. A politikus a javaslatot rögtönzésnek nevezte, amelyet nem előzött meg szakmai munka. Kifogásolta, hogy a kompenzáció kiszámításának módja még nem ismert. Hozzátette: a javaslat növeli mind a vállalkozások, mind az adóhivatal adminisztrációs terheit. Az ellenzéki képviselő a választási kampányban ígért söralátét méretű adóbevallást kérte számon és bírálta az elmúlt napok adózással kapcsolatos bejelentéseit a szuperbruttó részleges kivezetéséről.
    
Tukacs István hangsúlyozta: az MSZP továbbra is progresszív 16 és 32 százalékos adókulcsot tart helyesnek, ezzel kapcsolatban pártja hétfőn terjeszti a parlament elé javaslatait.