Belföld | tankönyvek közlemény közoktatás
2013. augusztus 27. 10:57

Hol vannak a felelősök?

Folytatódik a tankönyvkáosz. Ahogy már többször felhívtuk rá a figyelmet, az Orbán-kormány sosem látott zűrzavart keltett az idei tankönyvek ügyében. Egyedül a pénzbeszedésre koncentráltak, szülőket fenyegettek, csekkeket küldtek, erőszakoskodtak, a tankönyveknek azonban se híre, se hamva.

Az Orbán-kormány csak a családok pénzét akarta mielőbb megszerezni, cserébe csak ígéreteket adott.

Mikor szembesültek a káosszal, akkor a kormányzat emberei pofátlanul a szülők nyakába varrták a felelősséget. Mintha a szülők kérték volna, hogy még később jussanak hozzá a könyvekhez - annak ellenére, hogy már hetekkel ezelőtt kifizették azokat. Ezt valószínűleg még a fideszes szavazók sem hiszik el.

Az MSZP a szülők és családok nevében kikéri magának, hogy a fideszes csinovnyikok azokra kenjék az egészet, akik egyáltalán nem tehetnek róla.

Mert valójában megint hazudnak: nincs mit kiosztani, a már kifizetett könyvek nincsenek az iskolákban.

Hoffmann Rózsától várunk választ arra, hol van a beszedett pénz? Mi történt a milliárdos összeggel, amit előre kellett befizetni? Ki használta és mire?

Felszólítjuk Hoffmann Rózsa államtitkár asszonyt, azonnal nevezze meg az eddigi legnagyobb tankönyvkáosz kialakulásában résztvevőket, és a valódi felelősöket!

Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag