2012. június 15. 12:01

Hol vannak a Fidesz által megígért munkahelyek?

Az idén az állam összesen 132 milliárd forintot fordít a közmunkaprogram megvalósítására, amiből mintegy 200 ezer ember megélhetését segíti elő - mondta Papp Károly, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára. Dicséretes, hogy két év semmittevés után felébredtek, azonban ez csak a közmunkaprogram területén jelent előrelépést. Továbbra sem látszik viszont, hogy hol van a ciklus végére megígért 400 ezer új adózó munkahely. Az államtitkár úr bejelentése csak a fideszes ügyeskedéshez jó.

Az Orbán-kormány leginkább abban jeleskedik, hogyan lehet csalni. A közmunkaprogram két év alatt jelentős veszteségeket szenvedett el, viszont úgy látszik Orbán Viktor rájött, hogy ez arra tökéletesen jó megoldás, hogy ezzel olcsón lehet a foglalkoztatási adatokat meghamisítani. Azóta ezt csinálja.

Az Orbán-kormány gátlástalanul vágja az emberek arcába, hogy mennyivel javult a foglalkoztatás Magyarországon, miközben ők is és az emberek is tudják, hogy ez hazugság, hiszen a közmunkaprogramban részmunkaidőben foglalkoztatottakat is beleszámolta a Fidesz.

Azonban arról síri csend van az Orbán-kormány részéről, hogy hol van a ciklusra ígért 400 ezer új adózó munkahely. Ugyanis nem hogy emelkedett volna a foglalkoztatottak száma, de csökkent. A vállalkozások menekülnek az országból, a működő tőke nem akar befektetni nálunk, láthatóan a hazai tőke sem itthon akar befektetni, a létminimum alatt dolgoztatottak közül aki teheti fájdalmas szívvel kénytelen elhagyni a hazáját a létbiztonság érdekében. A fiatalok fele már ott tart, hogy minden második külföldön képzeli el a jövőjét.

Orbán Viktor kormányzása két évének mérlege, hogy gazdaság-, társadalom- és nemzetpolitikája elűzi a saját hazájából a magyar embereket.

Pedig a polgáraink nem kérnek sokat: munkát, kenyeret. Ehelyett kapnak stadiont, Simicskát és Horthyt, na meg a világháború legutolsó pillanataiban is Hitlert éltető Nyirőt. Nem csodálkozunk, hogy elegük van ebből.

Az MSZP 2014-ben le fogja váltani ezt a nemzetromboló kormányt és megállítja a drámai elvándorlást az országból.

Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke,
az MSZP alelnöke