mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2020. december 11. 13:52

Hol vannak a kórházi várólisták csökkentésére vonatkozó tervek?

Hol vannak a kórházi várólisták csökkentésére vonatkozó tervek?
A kormány nyáron a járványhelyzet szempontjából békésebb időszakban elmulasztotta felkészíteni az egészségügyi rendszert a koronavírus-járvány második hullámára. Ezt támasztják alá a kórházi várólisták is, ugyanis egyes helyeken a nyitott szívműtétre 387 napot, bizonyos gerincműtétekre pedig 798 napot kell várni.

A várólisták drasztikus növekedése az egyik következménye a tavaszi időszakban a kormány által embertelenül lebonyolított erőszakos kórházkiürítési akciónak. A Fidesz azonban továbbra is csak tétlenül nézi a számok növekedését, miközben azok mögött olyan emberek vannak, akiknek egyre hosszabb ideig kell együtt élniük a fájdalmukkal az elhibázott kormányzati döntések miatt.

Orbán Viktor mindig büszkén hangsúlyozza, hogy a védekezés precíz katonai akciótervek alapján zajlik, ezért kérdezzük a miniszterelnöktől, hogy hol vannak a várólisták csökkentésére vonatkozó tervek?

A Fidesz csak görgeti maga előtt a problémát, az MSZP szerint azonban nem lehet megfeledkezni az ellátásra váró betegekről. A fideszes politikusok folyamatosan azt hangoztatják, hogy az egész nyarat a járvány második hullámára való felkészüléssel töltötték. Ha ez valóban így van, akkor mutassák be az áldozatos munkájuk eredményét! Ismertessék, hogyan akarják megteremteni a módját a várólistán lévő betegek minél gyorsabb, biztonságos körülmények közötti ellátásának!

 

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő