mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. július 19. 13:17

Hol vannak a kórházi várólisták csökkentésére vonatkozó tervek?

A számok alapján annyi látható, hogy a Fidesz az egészségügy újraindításával kapcsolatban csak annak bejelentéséig jutott. Néhány sajtótájékoztató és Facebook-poszt azonban semmilyen segítséget sem jelent azoknak, akiknek csípőprotézis-műtétre 475 napot vagy térdprotézisre 568 napot kell várniuk.

A várólisták drasztikusan megnövekedtek, de a kormány továbbra sem tesz semmit a betegek érdekében. Hol vannak a nagyszabású tervek? Az egészségügyi rendszer átalakítására vonatkozó tanulmány, amit a Belügyminisztérium rendelt meg 350 millió forintért, majd titkosított 10 évre, esetleg tartalmaz valamilyen stratégiát erre vonatkozóan? Terveznek-e nagyobb összeget átcsoportosítani a rendkívül megnövekedett várólisták csökkentésére vagy továbbra is csak az oligarchák támogatása az elsődleges szempont?

A Fidesz nem nézheti továbbra is tétlenül a várólisták növekedését, ugyanis a számok mögött olyan emberek vannak, akiknek egyre hosszabb ideig kell együtt élniük a fájdalmukkal.

Mindenkinek hozzá kell jutnia az egységesen jó színvonalú egészségügyi ellátásokhoz, függetlenül attól, hogy hol él, és milyen a jövedelmi helyzete! Az MSZP ezért kezdeményezi a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában egy hatékony egészségügyi ellátórendszer létrehozását, amelyben az ellátás szakszerű megszervezéséért önálló minisztérium és kompetens kormánytag felel! Azt akarjuk, hogy ebben az országban mindenki hozzájusson a jó minőségű háziorvosi ellátáshoz, szűréshez, diagnosztikához, szakorvosi és kórházi ellátáshoz! Drasztikusan csökkentjük a várólisták hosszát és minden egészségügyi dolgozó bérét úgy akarjuk növelni, hogy az kifejezze megbecsülésüket, és lehetővé tegye számukra a tisztességes megélhetést.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő