Hol voltak eddig? - Reagálás a Békés megyei Fidesz új elnöksége nyilatkozatára

Hol voltak eddig? - Reagálás a Békés megyei Fidesz új elnöksége nyilatkozatára
A kétes ügyeivel megyehatárokon túlnyúló, országos ismertségre szert tett Simonka György vezeti immár a Békés megyei Fideszt, jelezve: a trafik- és földmutyi pártja ezt a vonalat tartja irányadónak. Az eddigi elnökük, Vantara Gyula munkájával a fideszes küldöttek ezek szerint elégedetlenek voltak, a nyilatkozatban a neve már elő sem került.

Az új megyei Fidesz-elnökségnek Békés megye fellendítése a célja, mondják, amivel egyet is lehet érteni. Csak akkor kérdeznénk: hol voltak a fideszes politikusok eddig? 2006 óta a Fidesz adja a megyei közgyűlési többséget, amihez 2010 óta parlamenti többség is társult. Minden lehetőségük megvolt tehát az elmúlt években, hogy „fellendítsék” a megyét, de nem tették. Nem véletlen, hogy a beharangozott Orbán-látogatás is elmaradt: a miniszterelnök mindenhova elmegy és fejlesztéseket ígér, csak itt nem.

Békés megye sajnos az elmúlt években zuhanó repülésbe kezdett, ezt számos mutató jelzi: népességfogyás, elvándorlás, megszűnő gazdasági szervezetek, elképesztően alacsony fizetések. Van olyan megyei kistérség, ahol az egy főre jutó havi jövedelem alig haladja meg a 30 ezer forintot. Bár a Fidesz szerint ennyi pénzből meg lehet élni, szerintünk nem!

Minden olyan javaslatot, fejlesztési ötletet, projektet támogattunk eddig is és támogatunk ezután is, ami Békés megye fellendítését szolgálná. Viszont kétséges a siker, ha éppen azok hirdetik a változást, akik eddig is a kormányrúdnál voltak és a jelenlegi nyomorúságos állapotot előidézték.

Az MSZP fizetésemelési javaslata a gyalázatosan alacsony munkabérek emelésére kínál azonnali megoldást itt, Békés megyében is. Azt javasoljuk, hogy a minimálbér legyen nettó 100 ezer forint, a közalkalmazottaknál pedig minimum nettó 150 ezer forint, és minden közalkalmazott fizetését legalább 50 százalékkal emeljük meg.

Reméljük, hogy a Békés megyei Fidesz, élén az országgyűlési képviselő Simonka Györggyel, mellé áll a javaslatunknak és támogatja. Eddig ugyanis nem tette.

MSZP Békés Megyei Területi Szövetsége elnöksége

Kettővel kevesebb!

2018-03-08 14:51