2012. szeptember 03. 16:28

Holding: ahogy a megyei MSZP látja

Halmi József, megyei alelnök mai sajtótájékoztatóját dr. Kiss Gáborral, a Megyei Közgyűlés korábbi MSZP frakcióvezetőjével tartotta. A megyei fideszes politikusok igaztalan állításait, hazugságait igyekezett megcáfolni az alelnök. Ha már a Holding vezetése, és a Fidesz megyei politikusai nem öntenek tiszta vizet a Holding poharába, hát megteszi az MSZP!


„Senkinek nem vonták vissza az elbocsájtási papírját az 541 ember közül, akit elengedni készül a Holding.  A Holding vezetése nyilatkozatot sem tesz, a megyei kormánypárti politikusoknak pedig javaslom, olvassanak lassabban, hátha megértik, amiről beszélek, és nem hazudnak tovább! – mondta az alelnök.

A sajtótájékoztatóra azért hívta meg a korábbi frakcióvezetőt az alelnök, hogy megismerje a 2006 – os alkut a közvélemény.

Téveszmék keringenek a Holding körül! - jelentette ki dr. Kiss Gábor. Seszták Oszkárnak abban igaza van, hogy a szocialista frakció támogatta a Holding létrehozását, amelytől összehangoltságot, és gazdaságosságot reméltünk, és az akkori frakcióban csak Halmi József, és Nagy Sándor volt az, aki mindvégig ellenezte a Holding létrehozását. A frakció akkori álláspontja az volt, hogy teljes felelősséggel részt veszünk benne, hiszen nélkülünk is meg tudták volna valósítani akkori szándékukat. Két alapelvet kívántunk biztosítani részvételünkkel a megyei egészségügyi rendszerének átalakításakor, hogy a törvényesség és a funkcióellátás garanciái mellett hajtsák végre a Holdinggá alakítást.

Nem láthattunk akkor tisztán, hiszen a közgyűlés és a nyilvánosság előtt az akkori Jósa András Kórház adósságállományát 1.5 milliárd forintban ismerték el, majd egy év múlva büszkén számolt be a Holding akkori vezérigazgatója, hogy a 6 milliárdos adósságot, 4 milliárdra sikerült csökkenteni.

„Akkoriban négyszemközt is többször tárgyaltam Seszták Oszkár, Elnök Úrral, ahol a személy szerinti felelősségét is többször hangsúlyoztam, ebben a kérdésben, amivel tisztába volt. Seszták Oszkárt korrekt partnernek ismertem meg, nem fogja cáfolni, hogy kértem a Holding működését kísérje figyelemmel, és legyen tisztába a felelősségével.” – Jelentette ki az akkori frakcióvezető, mai sajtótájékoztatóján.

Több személyi és struktúrát érintő kérdésben is elhangzottak kijelentések, a mai sajtótájékoztatón. Amelyet vágatlan formában az alábbi linken meghallgathat!

Halmi József, megyei alelnök a hiteles történeti áttekintések alapján, kijelentette: A Holding történet, Kudarctörténet!

Amiben Seszták Oszkár felelőssége nem vitatható, nem tett semmit az adósságcsökkentésért, a jó gazdálkodásért, és itt az eredménye, újabb 541 ember elbocsájtása! Legalább velük legyen szolidáris Elnök úr! – hívta fel Seszták Oszkár figyelmét Halmi József arra, hogy holnap mondjon le!