2011. június 01. 15:55

Holding újra – de nem utoljára!

Halmi József, megyei frakcióvezető tegnapi sajtótájékoztatóján a múlt héten felszínre került holding botránnyal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót, ami a megye egészségügyét, és minden lakóját érintő kérdés. Nem lehet bal és jobboldali egészségügyről beszélni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében sem!

A múlt hét szerdán a megyei közgyűlés véleményezte a holding 2010 évi beszámolóját, és közhasznúsági jelentését. Megjegyzem, miközben a tulajdonosi struktúra nemcsak a közgyűlés.

Valami bűzlik a holding háza táján!

Holding ügybe elnök úr szerint összefogás volt, amit frakcióvezető cáfolt, többség volt. Még soha nem szavaztam meg a holdingot, sem a megalakuláskor, sem most, sőt a mostani fejlemények, a rendőrségi vizsgálat mindezt meg is alapozza. A holdinggal sikerült a megye egészségügyének  a közgyűlés kontrollja alól kikerülni.  Ez volt a cél?

Nem volt könyvizsgálói auditálás, nem volt felügyelő bizottsági vélemény, mégis véleményezett a közgyűlés, mármint a fidesz frakció.

Helmeczy László képviselőtársam  kérdéseire választ nem kaptunk, a fidesz frakció elfogadta az elnöki határozatjavaslat, ami figyelmen kívül hagyott két igen fontos jelentés tartalmát,  és az elnököt ruházta fel a továbbiakban a beszámolók elfogadására.

Valami bűzlik…

Egyik képviselőtársam heves szócsatának volt fültanúja a folyosón, a holding vezérigazgató, és a könyvvizsgáló között.
Tárgyalási szünetben a fidesz frakció tárgyalt, minket ellenzékieket meg sem kérdeztek.

Ha igaz hogy az elnök ott szembesült bizonyos problémákkal, miért nem engedte a zárt ülést, hogy a könyvvizsgálót meghallgathassuk? Azért mert az ellenzék javasolta?

Amit a könyvvizsgáló nyilvánosság előtt nem oszthat meg, zárt ülésen elmondhatta volna, így nem csak az ellenzék, a fidesz is információt kaphatott volna gombnyomás előtt.

Ha pedig titkolni akart az elnök úr a közhasznú jelentés, és a beszámoló elfogadását illetően bármit, akkor alkalmatlan a tulajdonos képviseletére. – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón.TISZTA VIZET SZERETNÉNK LÁTNI A HOLDING POHARÁBA!