mszp.hu | Belföld
2024. február 02. 08:30

Holoda Attila is egyetért az MSZP kezdeményezésével, közös listán kell indulnia az ellenzéki pártoknak

Holoda Attila is egyetért az MSZP kezdeményezésével, közös listán kell indulnia az ellenzéki pártoknak
Az ellenzéki pártoknak nem szabad egymás legyőzésével foglalkozni, hiszen ez ismét a Fidesz győzelmét fogja segíteni. Egyesíteni kell az erőket az ellenzéki oldalon, hogy visszaszoruljon a kormánypárt, mondta el Holoda Attila energetikai szakember a Kunhalmi Ágnessel folytatott beszélgetésének alkalmával.

Június 9-én egy napon kerül megrendezésre az európai parlamenti választás, valamint az önkormányzati választás is. Kunhalmi Ágnes szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem véletlen alakította így, hiszen a választásoknak nagyon nagy a tétje, a kormányfő pedig mindent megtesz az ellenzéki pártok ellehetetlenítéséért. Az MSZP az ellenzéki pártok közös listán való indulásáért aláírásgyűjtésbe kezdett, március 15-ig legalább százezer ember támogatásával szeretné a párt meggyőzni a többi ellenzéki pártot a közös indulás fontosságáról. „Ne veszítsünk szavazatot, ne egymással vitatkozzunk, ne egymást akarjuk legyőzni, hanem Orbán Viktort” – foglalta össze a lényeget az MSZP társelnöke.

Az MSZP kezdeményezését támogatja Holoda Attila energetikai szakember is. Elmondta, szakmájából kifolyólag pragmatikus gondolkodású ember, éppen ezért egy projekt megvalósítása során számos körülményt kell figyelembe venni és alaposan megtervezni annak megvalósítását. Az Orbán-kormány nem véletlen alakította át a választási rendszert, nem véletlen került egy napra a két választás. A jelenlegi rendszer kétpólusú működésre kényszeríti a pártokat, így aki azon vitatkozik, ki lesz a „kisebb második”, eleve vesztésre van ítélve.

Holoda Attila szerint az ellenzéki pártoknak egyesíteni kell erőit, összevont erőforrásokkal kell szembeszállniuk a kormánnyal. Jelen körülmények között nincs lehetőség az ellenzéki pártoknak egymással vitatkozni, arra kellene felhívni a választópolgárok figyelmét, miben különböznek az Orbán-kormánytól.

Kunhalmi Ágnes emlékeztetett, nagyon fontos a nyár eleji választások kimenetele, hiszen ez egy előfeltétele annak, hogy később olyan ország épülhessen, melyben demokrácia van, sajtószabadság és önálló minisztériumok számos fontos területen, mint például az oktatás.

Holoda Attila felhívta a figyelmet, ha nem sikerül legyőzni a Fideszt júniusban, a későbbiekben az önkormányzatiságot is teljesen le fogja építeni a kormány. 2010-től kezdve ezt az intézményt módszeresen üresítették ki, az önkormányzati választásokon azért is fontos az ellenzék sikere, mert még vissza lehet adni a városvezetések jogait, meg lehet azokat erősíteni, el lehet érni, hogy megkerülhetetlenek legyenek. Ennek eléréséhez az kell, hogy minél több helyen ellenzéki önkormányzat legyen.

Holoda Attila elmondta, az ellenzéki oldalon most nem szabad azzal foglalkozni, ki kinek szimpatikus, a jelenlegi hatalom fölé kell kerülni, hiszen ha ez nem sikerül, akkor a kormány továbbra is azon fog dolgozni, hogyan tudja „eltiporni” az ellenzéket.

„Támogatom az MSZP kezdeményezését, hogy mind az európai parlamenti, mind az önkormányzati választásokon együtt induljanak a demokratikus ellenzéki pártok képviselői” – zárta gondolatait Holoda Attila.

Kapcsolódó párttagok