mszp.hu | Belföld | Hóman Bálint szobor
2015. december 11. 13:57

Hóman-szobor: a Fidesz most úgy tesz, mintha ott se lett volna

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hosszú magyarázkodó sajtóközleményben igyekszik úgy tenni, mintha nem a Fidesz ügye lenne Hóman Bálint szobrának felállítása Székesfehérváron. Senki nem veszi be ezt a szöveget.

A szoborra a Fidesz igazságügyi minisztere, Trócsányi László tárcája adott pénzt, aki korábban szélsőjobbos pártok beszédeit megszégyenítő rasszizmusba hajló csúsztatásokkal vétette észre magát. 15 millió forintot szánt erre a magyar emberek pénzéből. Mint Cser-Palkovics András közleményéből kiderül, ezen felül az önkormányzat is költött a Hóman-szoborra, ezek szerint a székesfehérváriak adójából.

Mindezt abban a városban, ahova Orbán Viktor miniszterelnököt is gyerekkori élmények fűzik, róla pedig tudható, hogy ha egy településhez köze van, ott épülni kezdenek a dolgok.

Különösen bájos, amikor Cser-Palkovics András fideszes politikusként arról ír, hogy a „történelem nem fekete vagy fehér”, miközben pártja az egymondatos plakáthazugságok politikájában utazik.

Örökké nem lehet hazudni. A cinizmus, a kirekesztés politikája akkor is bukásra van ítélve, ha pillanatnyilag erősnek tűnik. A Fidesznek lassan vége: nem lehet örökké elmagyarázni, hogy nekik semmi közük az országhoz, a botrányok csak úgy megtörténnek. Utánuk pedig szabadabb, békésebb, fejlődő Magyarország jön. Cinizmus nélkül, rasszista szobrok nélkül, jóravaló, tenni akaró magyarok közös akaratával.

Kunhalmi Ágnes
a Kulturális bizottság alelnöke

Selyem József emlékére

2022-01-24 10:12

Kapcsolódó párttagok