mszp.hu | Belföld | Hóman Bálint Orbán Viktor szobor
2015. december 16. 11:46

Hóman-szobor: a miniszterelnök saját szavait tagadta a Parlamentben

A miniszterelnök kedden a következőt mondta az Országgyűlésben az elfogadhatatlan székesfehérvári Hóman Bálint-szoborállítási ügy kapcsán: „a felelősséget végső soron én viselem, még ha úgy gondolom, hogy egyébként személy szerint vétlen is vagyok ebben az ügyben – de ez nem oszt, nem szoroz”.

Ehhez képest 2015. május 26-án, Székesfehérváron, a Modern Városok Programnak nevezett kampánykörúton az alábbi hangzott el tőle: "Az első dolog, hogy emlékezzünk meg arról, hogy ennek a városnak Hóman Bálint volt az országgyűlési képviselője, akit nemrégiben jogi értelemben teljes mértékben rehabilitáltak. Ez a városunk rehabilitációját is jelenti, ezért üdvözöljük ezt a döntést, és örülök annak, hogy Hóman Bálint emléke Székesfehérvár városából nem tűnik el".

Kétféle politikus van. Értékelvű, aki nem aszerint változtatja, miben hisz, mit gondol, hogy éppen hogyan áll a közvéleménykutatásokban, és pragmatikus döntéseit értékrendjének megfelelően, az ország érdekében hozza. És vannak a haszonlesők, akik felélik mindazt, amit az előbbiek létrehoztak.

Magyarországnak elege volt azokból, akik mást mondanak két hét eltéréssel. Elegünk van abból a világból, ahol egy náci ideológiát hangoztató politikust megvéd a miniszterelnök, szobrot akar neki állítani „városában”, mint fogalmaz, majd fél évre rá úgy tesz, mintha ott sem lett volna.

Ilyen futóhomokra nem épülhet az ország jövője.

Kunhalmi Ágnes
a Kulturális bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok