mszp.hu | Belföld
2023. július 05. 14:45

Horn Gyula születésének 91. évfordulóján megemlékezést tartottak az MSZP politikusai

Horn Gyula születésének 91. évfordulóján megemlékezést tartottak az MSZP politikusai
Az MSZP meghatározó politikusai a néhai miniszterelnök egész alakos szobránál, az angyalföldi Gyermek téren koszorút helyeztek el, valamint megemlékezést tartottak az egykori lakóhelyén, a XIII. kerületben, az Újpest rakpart 11. számú háznál, ahol 2013-ban avattak fel emléktáblát Horn Gyula emlékére.
Az eseményen részt vettek a néhai miniszterelnök hozzátartozói és tisztelői, valamint a párt több meghatározó politikusa is: Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Hiller István választmányi elnök, Gurmai Zita és Harangozó Tamás, az MSZP két frakcióvezető-helyettese, Hiszékeny Dezső, a 13. kerület egyéni országgyűlési képviselője, Tóth József, a kerület polgármestere és Puchner Gábor kerületi alpolgármester is.
 
Horn Gyula igazi államférfi volt, példát mutatott a rendszerváltás Európájának, példát mutatott Magyarországnak jogállamiságból, európaiságból és hazaszeretetből.
 
A néhai miniszterelnök a rendszerváltás békés lefolyásában és Európa kettéosztottságának felszámolásában betöltött történelmi szerepe megkérdőjelezhetetlen. 
 
Horn Gyula minden magyar miniszterelnöke volt, a köztársaság határain belül és azon túl is. Köszönettel tartozunk neki!