mszp.hu | Belföld | Civilek
2023. március 13. 13:32

Horváth Csaba: A Bosnyák téri piac megújul, nem szűnik meg

Horváth Csaba: A Bosnyák téri piac megújul, nem szűnik meg
A Bosnyák téri piac nem fog megszűnni a gigaberuházás miatt, csupán megújulni fog a megszokott helyén – mondta el Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere az ATV Start hétfői adásában. Hozzátette, a piac megújításának a projektje nem függ össze a szomszédos Bayer-beruházással.

Csütörtökön közmeghallgatást tartottak Zuglóban, a lakossági fórum célja a helyiek tájékoztatása volt a Bosnyák téri beruházás részleteiről. A szocialista politikus elmondta, tudja, hogy a lakosokat a piac érdekli a legjobban, de a mostani fórumnak nem ez volt a tárgya, hanem a szomszédos telken épülő iroda- és lakóházépítések. A piac ügyében elmondta, nem fog megszűnni, csupán fel lesz újítva, de az egy másik projekt.

Horváth Csaba elmondta, az önkormányzat már minden jogi lépéssel megpróbálkozott annak érdekében, hogy beleszólhassanak a beruházásba, de ezt rendre elutasították a bíróságok, így már nincs több eszköz a városvezetés kezében, el kellett fogadniuk, ami a kerítésen belül történik, azon nem tudnak változtatni.

A beruházásnak azonban van pozitív hozadéka is, hiszen a környezet jelentős részét is felújítja majd a beruházó. A zuglóiak véleménye pedig ki volt kérve kérdőív formájában az építkezés kapcsán és a válaszadók többsége támogatta az beruházást. Horváth Csaba hozzátette, a lakosok egyértelműen annak örülnének a legjobban, ha nem épülne semmi.

Az MSZP politikusa kiemelte, a szóban forgó területet 2006-ban eladta az akkori fideszes önkormányzat, így azóta a városvezetésnek semmilyen beleszólása nincs abba, mi történik a azon a területen.

Az önkormányzat szempontjából azonban jól jöhet az építkezés, hiszen ez a projekt évi 600 millió forint építményadó többletet jelent majd Zuglónak. Ebből pedig a helyi polgároknak fontos fejlesztéseket lehet véghez vinni, például parkok, játszóterek létesítését.

A Lánchíd felújításával kapcsolatban azt mondta, a kormány csak azért tartja vissza a 6 milliárd forintnyi támogatási pénzt, hogy a fővárost hozza nehéz helyzetbe. A Főváros minden kért feltételt teljesített, így csak politikai okok lehetnek a háttérben és csupán mondvacsinált indokokra hivatkozik a kormány. Arról, hogy az autósok is használhassák-e a későbbiekben a hidat, elmondta, ezt a főpolgármesternek kell eldöntenie, megszavaztatja-e a budapestieket a kérdésről.

Kapcsolódó párttagok