mszp.hu | Belföld | Egészségügy Esélyegyenlőség
2021. június 23. 10:57

Horváth Csaba: „A mi dolgunk biztosítani, hogy a társadalomnak mindenki egészséges és boldog tagja legyen”!

Horváth Csaba: „A mi dolgunk biztosítani, hogy a társadalomnak mindenki egészséges és boldog tagja legyen”!
A májusban a haza szolgálatába álló új kormány egyik legfontosabb célja, hogy felszámolja a kisebbségeket üldöző-kirekesztő közéleti viszonyokat.

Az MSZP alapvetően a teljes társadalom sikerében érdekelt, tiszteletben tartja minden ember értékválasztását. Ez igaz a pártok közötti frakcióválasztás kérdésére is, fejtette ki Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Molnár Gyula DK-s átigazolásával kapcsolatban, de igaz a kisebbségek védelmének ügyére is. Utóbbi téma apropóját a Fidesz által a pedofiltörvénybe csempészett új, homofób magyar jogszabály adja, ami nemzetközi felháborodást keltett, kiváltképp az EU más tagországaiban.

Kérdésre, hogy miért lobog szivárványszínű zászló a zuglói városháza épületén, Horváth elmondta, „Mi minden esetben, amikor bármilyen kisebbséget hátrányos megkülönböztetés ér ebben az országban, amellett mi kiszoktuk állni”.

A Pride hónap és az LMBTQ+ mozgalom kapcsán arra is emlékeztetett, hogy valamennyi rendelkezésre álló történelmi adat szerint minden társadalomban stabilan 5-8% a többségitől eltérő szexuális orientációjú, illetve identitású emberek száma, ezért nem szabad őket magukra hagyni, gyermekként sem.

„Itt erősödik fel az a kérdés, hogy a gyermekek védelmében hogyan kell meghaladni a kisebbségeket hátrányosan érintő megkülönböztetéseket. A kormány legújabb törvénye pont azt mondja, hogy a gyermek, aki az iskolában egyébként ehhez a társadalomhoz tartozna, nem kaphat segítséget az iskolai keretek között” – figyelmeztetett a szocialista polgármester.

Kiemelte, azok a gyerekek, akik eltérő szexuális orientációval születtek, jellemzően már a kisiskolás kortól szembesülnek azzal a jelenséggel, hogy bizonyos dolgokhoz ösztönösen másképp viszonyulnak, mint a többség. Abban az esetben, ha a többség figyelmen kívül hagyja a kisebbséget, az különösen a gyermekekben rendkívüli szorongásokat okoz, melynek minden életkorban jól láthatóak a boldogtalan és igen negatív társadalmi következményei; sok öngyilkosság mögött is ez áll - figyelmeztetett.

„Nekünk, többségi társadalomnak, az a kutya kötelességünk, hogy minden egyes gyermek születésétől, fajától, nemi vonzódásától függetlenül egészséges, boldog gyerekként nőhessen föl, hogy ennek a társadalomnak, egészséges és boldog tagja lehessen” – hangsúlyozta végezetül Zugló MSZP-s polgármestere.

Kapcsolódó párttagok