Ne tegyék tönkre a Vörösmarty teret!

Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő a téren tartott sajtótájékoztatóján kedden azt mondta: a Vörösmarty tér a főváros egyik legrégebbi, legszebb és legismertebb tere, s a felújításával kapcsolatban "újra beindult a fideszes hazugsággyár".
Kifejtette: először azt hazudták, hogy egyetlen fát vágnak ki, majd közben kiderült, hogy kivágják az összeset; azt hazudták, hogy tisztelni fogják a tér archaikus szerkezetét, ehhez képest a Vörösmarty-szoborcsoport körüli alacsony műemlékkerítés, amely óvandó érték, eltűnik az átépítés következtében. 
 
Horváth Csaba megjegyezte, hogy a tervek szerint a téren hét új fát terveznek ültetni, és a környező utcákban nyolc dézsás fát helyeznek majd el. Azt hangoztatta, a Fidesz az elmúlt években tízezrével vágta ki Budapest fáit. 
 
Az MSZP-s politikus kijelentette, megválasztása esetén évente 15 ezer új fát ültetnének és 100 ezer négyzetméter zöldfelületet hoznának létre a fővárosban. Megjegyezte: a fővárosban évente kétezer ember hal meg a levegő szennyezettsége miatt, ezért "ostobaságnak tűnik, hogy irtják a fákat".
 
Kérdésekre válaszolva elmondta, nem érti, miért kell eltávolítani a már említett alacsony kerítést, és miért kell áthelyezni az Oroszlános kutat. Hozzátette: örül annak, hogy felújítják a Vörösmarty teret, de annak már nem, hogy "tönkreteszik a régi értékeket".
 

Kapcsolódó párttagok