Horváth Csaba: civil és politikai összefogás kell a fővárosban a Fidesz leváltásához

Civil kurázsi és politikai összefogás kell annak érdekében, hogy a baloldal leváltsa a Fideszt a fővárosban az őszi önkormányzati választásokon - jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője a közgyűlés hétfői ülését megelőző sajtótájékoztatón.

Horváth Csaba hangsúlyozta, hogy az összefogás segítségével és minden jogi eszközzel meg kívánják akadályozni a Városliget tönkretételét, a múzeumi negyed megvalósítását.
    
Az ellenzéki politikus tisztességtelennek nevezte, hogy "a leköszönő önkormányzat és főpolgármester" még fontos döntéseket hoz.
    
Úgy vélekedett, hogy a főpolgármester tovább rombol és kiárusítja a családi ezüstöt: a hűtlen kezelést súrolja az a tervezett döntés, amelynek keretében a főváros értékesíteni kívánja a Főgáz-részvénypakettet. Emellett "a legembertelenebb előterjesztésnek" nevezte Horváth Csaba "a szociálisnak csúfolt temetés" bevezetését.
    
Tüttő Kata fővárosi MSZP-s képviselő azt mondta, hogy a mostani a főváros "egyik legbotrányosabb közgyűlése", mert néhány percben akarnak áterőltetni a város sorsát évtizedekre meghatározó előterjesztéseket, mint például a 2020-ig szóló közlekedési koncepciót.
    
Botrányos, hogy a közbringarendszer, a BuBi egész nyáron nem működik majd, a vízművek egy közbeszerzési szabálytalanság miatt elveszített 400 millió forintnyi uniós támogatást, és a 3-as metró felújítására egyetlen fillér nincs - mondta.
    
Kifogásolta, hogy a Budapesti Közlekedési Központ egy budai luxuslakás árát, 190 millió forintot kíván elkölteni egy 83 négyzetméteres Határ úti ügyfélközpont kialakítására és 54 milliót 54 margitszigeti parkoló megvalósítására.